Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2013 » August » 12 » Бъдете готови за катаклизми
4:02 PM
Бъдете готови за катаклизми
Космически закон е закърняващите цивилизации да бъдат заличавани от природни катаклизми, през интервали от няколко хиляди години. Няма причина да мислим, че сегашната жидовстваща цивилизация ще изкара още дълго. Това не означава, че обезателно всички ще изчезнат, вероятно част от населението ще оцелее известно време, през което ще трябва да се върне в първобитни условия на живот, за да се пречисти. Сметките на античовешкия "елит" обаче ще излязат криви - никой от тях няма да се спаси, независимо колко подземни тунели и бункери ще изкопаят изчадията.

"Полудя ли Слънцето? Какво следва от това? Ще измрем ли от глад и жажда? Ще останем ли на тъмно? Ще се срине ли глобалната компютърна система?

Тези въпроси хората си задават напоследък все по-често. Тази година слънчевата активност наистина е доста повишена.

Само преди няколко седмици учени от американската космическа агенция НАСА заявиха, че тази година е напълно възможно да се разрази унищожителна слънчева буря. Няколко правителствени агенции в САЩ вече разработват спасителни планове.

През последните години Слънцето навлиза в активна фаза, а кулминацията ще бъде достигната именно тази година, предупреди Американската научна академия. Експертите преценяват, че шансовете тази буря да се случи са около 7 на 100. Рискът изглежда умерен, но все пак е много по-висок от опасността голям астероид да удари планетата. Последиците обаче биха били именно такива.

Силна слънчева буря би довела до хаос с непредвидими последици, смятат специалистите. Според най-лошия сценарий водата и горивото, които зависят от електрически помпи, ще спрат да текат, а всички комуникации ще бъдат унищожени.

Данни от обсерваториите на НАСА показват, че Слънцето вече се доближава до момента, когато магнитното му поле ще се "обърне", т.е. ще смени полярността си с противоположната. Това се наблюдава всеки път, когато нашето светило се оказва на пика на 11-годишния си цикъл на активност, твърдят от американската космическа агенция. А пикът на цикъла се пада именно тази година.

"По всичко изглежда, че са ни останали не повече от 3-4 месеца до пълната инверсия на полето. Тази промяна предизвиква вълнов ефект по цялата Слънчева система", твърди Тод Хоксъм, специалист по физика на Слънцето от Станфордския университет в Калифорния.

Слънчевата активност се подчинява на 11-годишен цикъл. В периода на максимума й има много по-чести изригвания. Тогава се появяват "коронални дупки". Това са области с повишена скорост на слънчевия вятър. Започват и изригвания на плазма, които стават причина за магнитни бури на Земята.

За новата дупка стана ясно преди два месеца. Учени алармираха тогава, че тя е способна да предизвика истински апокалипсис на Земята. Според тях съществува голяма вероятност тази дупка да предизвика силна слънчева буря, която да доведе до редица проблеми с комуникациите, включително и с осигуряването на нормално водоснабдяване, храна и лекарства.

Учените смятат, че обемът на дупката е най-малко 6 пъти по-голям от диаметъра на Земята. Формирането й станало само за 48 часа на повърхността на Слънцето.
НАСА все пак успокои тогава, че не трябва да изпадаме в паника.

Тези дни масло в огъня наля и изказване, приписано на Едуард Сноудън - добилия световна известност бивш сътрудник на ЦРУ и американската Агенция за национална сигурност. То бе публикувано в руския сайт Еsoreiter.ru. Макар да бяха след това опровергани от приближените на Сноудън хора, тези думи отново поставиха много хора нащрек. Още повече беглецът издаде тайната американска програма за глобално подслушване и всяко негово изявление за ръководството на САЩ привлича световното внимание.

Според руския сайт Сноудън заявил, че от 14 години насам Белият дом знае за предстоящите слънчеви изригвания, но крие тайната.

Правителствата по света се подготвят за глобален глад. Беглецът допълвал, че било планирано достъп до ресурсите след катаклизмите да има само управляващият елит.

Сноудън уж заявил, че тези данни са част от проекта "Звездни врати", пазен в дълбока тайна. "  (24 часа)

Views: 601 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  August 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive