Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » December » 26 » Честита Коледа
12:23 PM
Честита Коледа
Колко от българите са православни? Много малко. Много по-малко от допустимото. Едно е да ходиш по инерция в църквата, съвсем друго е да си действително вярващ православен. Повечето българи основателно се оплакват, че нямат достатъчно пари, удобства и материални блага. Но аз много рядко съм чул някой да негодува от неверието на българите, от порнографията, която е заместила културата ни, от чалгаджийския разврат, който възпитава малчуганите, от липсата на родолюбие и жертвоготовност и ширещият се нихилизъм сред народа.

Богатството на един народ не се състои в пари и материални блага, а в силата на народния дух, честта и жертвоготовността. Жизнен и силен е този, който има достойнство, самоуважение и морал. Православието е стълб на всичко това и по тази причина враговете на България правят всичко възможно да изкоренят влиянието му върху българския народ. Комунистите използваха забрани и преследвания, а демократите замаскират антихристиянството като "свобода на избора" , проправяйки път на всичко болно, извратено и античовешко, казвайки "избирайте" . Че какво ще избере дебил, който е възпитаван десетилетия в материализъм и безверие? Много ясно, че ще угоди на скудоумието си, след като сдържаността и мярката изглеждат глупави и ненужни. Всеки нормален българин има достатъчно разум да разбере, че дори пропадналостта на църковния клир не може да е пречка да бъде близо до православието.

Мнозинството българи си въобразяват, че за да се подобри живота им, трябва да следват примера на Запада, защото единственото им мерило е финансовият просперитет. Те обаче не виждат духовната смърт и абсолютната безперспективност на западната цивилизация, която достига дъното на моралното падение и с право може да се нарече античовешка цивилизация. Дотам стигнаха западните бездушници, че мюсюлманските примати ги учат на морал, а те им отговарят, че моралът е въпрос на избор! Визирам скорошния случай с мюсюлмански афиши в Лондон, прокламиращи зони "без порнография" . Парадоксално е последователи на една изключително морално изкривена религия като исляма, да поучават хора, които се предполага, че са християни... Разбира се, тяхното християнство е съвсем фиктивно. 

Трябва да се отбележи, че католицизмът, протестантството и останалите западни секти нямат нищо общо с действителното християнство - православието. Нещо повече - католическия център Ватикана е превърнат в оръжие на антиправославието, респективно на сатанизма. 

Показателен е скандалът от последните седмици с българската църква в Рим: 
"Дадената ни преди 10 години от папа Йоан Павел II за литургийно ползване църква от седмици е недостъпна за православните служби, а иконите и всички други български религиозни символи са изтикани в странични помещения, за да бъдат далече от очите на посетителите.
Няма ги дори ликовете на Кирил и Методий на табелата на оградата. Заключени са и помещенията на неделното българско училище, в тях не е била допусната да влезе и председателката на църковното ни настоятелство арх.Паулина Тихолова. Междувременно, без съгласието на българите, храмът е бил опасан навсякъде с видеокамери.
Като резултат българската църковна община през декември обяви, че спира службите си в него. Нито ректорът от католическа страна на храма монсиньор Джанджулио Радиво, нито отговарящият за централния район на римския Викариат епископ Радиво са направили досега нещо, за да спрат кощунствата."

Изключително грубо потъпкване на българските права, което се случва в сърцето на католическия свят, "възпитаващ" ни в толерантност и хуманизъм. Проблемът е, че много българи си казват - "какво ме интересува, аз съм атеист, религиите са за глупаците" . Или пък е увлечен от някоя идиотска секта, било то йеховистка, кришнарска, йогистка и тем подобни изродщини, предлагащи псевдодуховен живот, в основата на който е егоизмът и престореният позитивизъм.

Зачеркването на православието е проява на пораженчество и отказ от война срещу духовните грабители, нахлуващи от запад и изток; изходът на всяка война зависи първо от духовното равновесие и тогава от материалното състояние.
Views: 599 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  December 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive