Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 176

Block title

Block title

Statistics 
Home » 2015 » June » 19 » Да свалим простотията от власт
10:01 PM
Да свалим простотията от власт

    Ако българите се осмелят да свалят от власт Простотията и Лъжата, със сигурност ще се усети много скоро и в рамките на няколко години, ще започнат да живеят като бели хора. Но това става трудно, защото първо трябва да ги изкоренят от сърцата и умовете си, което е свързано с нерадостни самооценки. За да е ясно - простотията е това състояние на ума и духа, което те кара да загърбиш идеи, устои и принципи, в името на преходни материални блага и нетрайни радости. Лъжата е заобикаляне, отричане и потъпкване на истината. А преходно състояние между истината и лъжата, е заблудата. Заблудата е породена от изкривяване на истината, в следствие на простотия, недостатъчна информираност или желание да се избегне и украси неудобна истина. 

 Простотията, лъжата и заблудата са се сраснали със съвременната българска народопсихология, и това ни води със страшна сила към бездната на народното обезличаване и историческата смърт. Простотията е навсякъде, примерите са безброй - простотия е да отричаш национализма, понеже смяташ, че на мода е да си космополит, докато останалият свят пет пари не дава за теб; простотия е да кръщаваш децата си със западни имена, понеже си мислиш, че това ще ги направи по-цивилизовани и прогресивни хора; простотия е да слушаш мазна чалгия, а в същото време да се оплакваш от циганията наоколо; простотия е да гласуваш за доказани отрепки, и то за пореден път, като в същото време мислиш, че който не е гласувал за някои от отрепките, нямал право на мнение; простотия е на спортно събитие или национален празник да се кичиш с националното знаме, а през останалото време да си нихилист, незачитащ и незащитаващ българското; простотия е да толерираш очевадно вредни и опасни явления, когато единствената причина за толерантността ти е всъщност страхът да не бъдеш отлъчен от стадото и да излезеш от напудрения портрет на „модерен човек”… И ПР. И ПР.

    Може би най-тежката изява на простотията е преклонението пред чуждото и готовността на много българи да се отрекат от българския си произход, дори да охулят и поругаят българските си корени, отново в името на някакви материални блага. Да, по цял свят се краде и има корупция, навсякъде елитът ощетява народите си, навсякъде има злоупотреби с власт, но при нас се бележат абсолютни рекорди в това отношение. Няма друга страна, в която елитът до такава степен да краде и смуче народна кръв, че да не остават пари за поддържане на училища и болници, да няма пари за поддържане на собствена армия. Това е прецедент и е крайно време да се замислим нормални хора ли сме, след като все още не сме изхвърлили боклука, натрапен за елит. Върхушката продаде не просто материалната база и благополучието на страната, продаде живота и бъдещето на собствения си народ. Именно това е без аналог в световен мащаб.

    Но не може да се отрече и масовата простотия, сред т.нар. народни маси. Чалгаджийският манталитет, нихилизма и чуждопоклонничеството, склонността за клеветене и оплюване на сънародника в чужда страна, търпението спрямо изметта във властта – всичко това бележи катастрофалният профил на съвременният нашенец. Не са прави тези, които казват, че това трябва да се премълчи и да изтъкваме само добрите черти, за да сме повишавали самочувствието на народа. Народът ни трябва да осъзнае всички черти в националния ни характер, които се явяват вредни и отровни, а не да се заблуждава, че всички причини за страданията му са външни. За всички истински българи е ясно, че народният организъм е тежко болен от масова простотия, аморал и нихилизъм. Излекуването ни минава през постоянно атакуване на патогенното и болнавото, което включва осъзнаване на паразитните черти в народопсихологията.

  За съжаление, изборът и на управници в страната съответства на средностатистческото интелектуално ниво – абсолютен дебил и криминогенен арогантен тъпак, за втори път бе избран за премиер, след като доказа многократно, че за него простотията и предателството спрямо народа са издигнати в култ. Не че се отнася само за него – такава е цялата върхушка. Страшна простотия е на народа, че не умее дори да идентифицира кои са му врагове, и кои приятели.

    Затова, атакувайте неуморно всички източници на простотия и заблуда, облъчващи българите – пътят към възраждането ни минава през една решителна стъпка – да свалим простотията от власт. 

Views: 546 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
All emoticons
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  June 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Entries archive

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites