Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2013 » September » 30 » Гласът на гората
4:48 PM
Гласът на гората
Извършва се геноцид над подобието на български народ, извършва се геноцид и над гората. Разликата е, че гората не може да допусне падението, което са допуснали хората. Отношението към гората е показателно за отношението към хората, към "сънародниците". А то е: повсеместен дебилен непукизъм, всеки мисли само да си напълни джоба. Отрепките си хвърлят боклуците в гората, други правят пари от сеч. Освен да говори, гората може и да убива. 

"Дърво уби бракониер, докато мъжът извършвал незаконна сеч в гориста местност, на около два километра източно от село Стожер, община Добричка.

От областната дирекция на МВР съобщават, че 26-годишният извършител бил заедно с друг 25-годишен мъж. Докато режели дърветата, едно от тях паднало върху главата на 26-годишния и малко по-късно той е починал.

Сигнал за трагичния инцидент е подаден около 18 часа вчера.
По случая е образувано досъдебно производство. "


Разбрах за случая няколко дни преди да се случи. Обикновен секач, но трябва и ще го отнесат и "едри риби". Твърде много безобразия заливат земята, която е предназначена за Болг-арийски саракт. Земята може бързо да се прочисти от ненужната закърняла сволоч, но дава шанс представителите на висшата раса да се проявят и развият. 


из "Шумки от габър"

"Нейното очарование е очарованието на живота. Неведомата й сила е във властното й обаяние на сурова и нежна майка, която ражда, кърми, която дава и ни закриля, вдъхновява и дарява.


Какво ли не е дала тя на хората! Списъкът на нейните благодати, който почва с въздуха и свършва с водата, е всеизвестен и безкраен, но на нейния празник не за тия благодати ми се иска да говорим: за въздуха, водата и дърветата, но за красотата и вълшебствата на "зеления мир", които не влизат в производствените планове и сметки, за нетленните й дарове, за нейните удивителни загадки.


Една загадка са например шумовете в гората... Представете си: лятна привечер в боров лес. Неми дървета, застинали в дрямка. Клони, потънали в мир. Листа, които отпочиват след душната жега. Изведнъж долавяш някакъв звън, наподобяващ на жужене. Бръмчене от тихи струни, звъннали над тебе като песен.    ... 

 

Помислете колко съдби в ръцете на гората! Колко драми в нейните предели! Какво съзвучие от противоречия! Разноликият живот кипи в люлката-гора на всяка стъпка - ту мирен, съзидателен, ту безмилостно ожесточен, героичен, ту кротък: понякога яростен, понякога нежно любовен, населен с мълчание, ревове и песни, с писъци на ужас, с възгласи на удоволствие. "

Views: 627 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  September 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive