Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2010 » January » 14 » Имиджа ни пак се мърси заради циганската измет
8:41 PM
Имиджа ни пак се мърси заради циганската измет
"Рекорд на ромски молби за убежище във Финландия "
 
"През последната година Финландия е получила рекорден брой молби за убежище, голяма част от които са подадени от български граждани, съобщи финландското онлайн-издание Helsinginsanomat.fi.

През втората половина на годината броят на подадените молби е нараснал рязко. От юни до декември финландските власти са получили 708 молби от българи, 623 от сомалийци и 361 от иракчани. По предварителни данни на финландските имиграционни служби едва 14 процента от българите са подали молбите си през първата половина на годината, допълва изданието, цитирано от БТА.

Всички молби от българи обаче са отхвърлени, тъй като България, като член на Европейския съюз, е смятана за държава, която не застрашава сигурността на своите граждани. Българските граждани, които подават молби, почти без изключение са от ромски произход. Полицията подозира, че съществуват хора и групи, които организират пътувания на българи до Финландия, за да кандидатстват за убежище. Повечето българи летят със самолет до Хелзинки и подават молбите си на летището.

Според финландската полиция е пределно ясно, че българите, които кандидатстват за убежище в скандинавската страна, го правят предимно заради безплатното настаняване и храна и заради помощите, които се предоставят на кандидатстващите, докато изчакват одобрението на молбите си.
"Самите те казват, че тук на търсещите убежище се плаща най-много. Много от тях са идвали тук повече от веднъж. Когато ги отпратим от страната нищо не им пречи да се върнат след седмица или месец", коментира Арво Мантикента от хелзинкската полиция.

Министърката на миграцията и европейските въпроси Астрид Торс призова за намаляване на допълнителните помощи, които се отпускат на кандидатите за убежище. Възрастните кандидати получават по 375 евро на месец в допълнение към безплатната храна и подслон.

Тъй като България е членка на ЕС, освен отрицателен отговор на молбата за убежище, финландските власти трябва да публикуват отделно заповед за експулсиране. Въпреки че полицията и имиграционните служби се стараят да обработват българските молби възможно най-бързо, нерядко кандидатите от България прекарват във Финландия около два месеца, тъй като експулсирането на гражданин на ЕС може да се извърши най-рано 30 дни, след като е получил отрицателния отговор.

Ромите от Румъния, които през последните години започнаха да се забелязват все по-често да просят по улиците на Хелзинки, подават молби за убежище далеч по-рядко от българските си събратя. Само 54 румънци са подали такива молби във Финландия през 2009 г. Българските граждани са третата по многочисленост национална група, която подава молби за убежище във Финландия след иракчаните и сомалийците.

През втората половина на 2009 г. се е увеличил и броят на руските граждани, предимно от Чечения, които търсят по-добър живот в скандинавската страна. 599 руски граждани са подали молби през 2009 г., при около 300 по-малко за 2008 г, допълва Helsinginsanomat.fi. "

 
Години наред доказано подчовешкият цигански етнос мърси имиджа и името на нашата страна в цяла Европа, и не само разбира се. Наглите мургави фекалоиди у нас твърдят, че са „гордеещи се” роми или турци, но в Европа се представят за българи заради предимствата и помощите, които могат да получат, особено след като страната влезе в ЕС. Смърдящата сган сега е решила да вмирисва улиците на Хелзинки, като парадокса е, че именно организация, носеща името „Хелзински комитет” се занимава основно с това, да поощрява безграничната наглост на това мръсно племе и да го учи как да изисква за себе си привилегии.
 
 Би било добре, ако циганската сган имигрира от нашата страна и повече не се върне, това ще е празник за чистотата и хигиената. Но все пак, те не просто трябва да напуснат нашата страна, те нямат място в Европа, защото ние трябва да сме солидарни с всички европейски народи и именно затова е недопустимо да прехвърлим циганите на друга европейска държава.
 
Трябва да уточним, че освен продажните политици и циганската сган, имджа ни се мърси от българи, които едва ли не се срамуват, че произхождат от най-старата държава в Европа. Нихилистите и безродниците са не по-малко зло за родината, но те са резултат от антинационалната пропаганда на про-ционистката политическа върхушка.
Views: 665 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  January 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive