Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » October » 15 » Истинските българи срещу отровите на запада и ориента
1:27 PM
Истинските българи срещу отровите на запада и ориента

Какво е Българин? За мен и теб Българин е понятие с голяма духовна сила и значимост, накратко стремеж към нещо свръхчовешко; понятие с хилядолетна история, дори надвишаващо етническо или държавно самоопределение, призвание и идеал. 

Но за мнозинството у нас българин значи нещо съвсем обикновено, паспортно определение, месторождение, гражданство. Направо да си кажем, че за някои е бреме, недостатък и срам. Тези хора са изгубили историческата, културната, а вероятно и генетичната нишка на българизма; в резултат нямат сетиво да почувстват значението на понятието „Българин” , защото не е достатъчно само да се дефинира в енциклопедичен стил, то се чувства и възприема на свръхсъзнателно ниво. 

Днес българското съзнание и мироглед се замърсява от две отровни течения, извиращи от противоположни посоки – ориента и запада. Първото създаде Бай Ганьо, а второто – парвенюто, срамуващо се от Бай Ганьо. Два прототипа, към които мнозина овчеглавци се стремят и на всичкото отгоре, понякога ги смесват и съчетават. 

И покрай привидното им противопоставяне – на тези, които подражават на ориенталщината и на тези, кланящи се на западняшката култура, повечето зомбита така и не разбират през живота си, че съществува Български мироглед; невзимащ готови шаблони и житейски модели, некланящ се на нищо чуждо и издигащ на пиедестал само моралното и достойното, друго нищо. Те имат едно малко извинение – липсата на българска държава, която да се грижи за действително българска образователна система и да насърчава чисто българското, а не подражателството. С някои кратки изключения такава държава не сме имали от шест столетия и повече. И все пак – това извинение не стига да се оправдае доброволното обръщане към поголовна простотия и чуждопоклонничество. Колкото и „рентабилно” да изглежда нещо чуждо, подражателството винаги ще е белег на простотия и в някои случаи предателство. 

Дали Бай Ганьо е типично български образ? Истината е, че това е придобит и паразитиращ житейски модел, а не изначален за българите. Дългият застой на българите в рамките на Османската империя е дал ужасно последствие върху народопсихологията на масата от народа. В резултат, някои недостойни и рушителни „качества” днес минават за български патент/?!/ - нагаждачество, простотия, използвачество, крадливост, търпеливост, чревоугодничество и прочие и прочие. С прискърбие отбелязваме, че действително това са присъщи черти на множество наши съграждани, и демонстрирайки ги по чуждите страни, изграждат, наравно с циганите, един отвратителен образ на българите по света. И ще повторим хиляди пъти – те НЕ са истинските българи, те са увредените; няма значение, че са мнозинство – това е резултат от насилствената дегенерация на народа. 

В общи линии, това е типичният образ на повлияният от ориенталщината псевдобългарин – не само отдал се на простотия, използвачество и егоизъм дебил, а търтей, които се гордее с тези си „качества” и мисли „така е по нашенски!” . И тоя полуидиот, слушащ чалга до побъркване, тарикатстващ на дребно, патриот на маса, представете си, претендира, че е представител на типично българското?! Мътните да го вземат, ако е така, ставаме срамотни и от циганите! 

Но тъждествата на Бай Ганьо не са единственият проблем, другата страна на монетата са парвенютата, които се срамуват от Бай Ганя. Докато първите са проводник на ориенталщината, тези пък се захласват в достиженията на западната култура и дълбоко презират „българското” , те казват „ние сме европейци” , всячески избягвайки да се назоват българи, свързвайки българското именно с образа на ориенталщината и простотията, което пък доказва собствената им безгранична простотия и непознаване на родното. Повечето от тях не са парвенюта всъщност, а стремящи се да бъдат такива – да натрупат материални блага чрез подражателство и чуждопоклонничество, което е така актуално. А съвременната западна култура стигна дъното на моралното падение, чрез порнография и "сексуален либерализъм" . И да е постигнала нещо през вековете, плю на него и достигна ниво на оскотяване, съперничещо на примитивната семитска тиня. В общи линии и в двата случая на отровеност, ориенталска и западняшка, резултатът е един и същ – мъже-дебили и жени-курви. Което е катастрофално.

Българино! За да си върнем жизненото пространство, трябва да си върнем първо духовното и идеологическото! Трябва ние да определяме кои сме, а не чужди авторитети, не енциклопедии и не антибългарската власт, слугуваща на всичко друго, но не и на българското. Не на ориенталщината и не на западнящината, от които в помийна смес се получава чалга-либерализъм.

Ние сме потомци на свръхчовеци, ние сме българи и сме побеждавали най-силните империи, не само с оръжието, а и с високата си Българска култура, която не е признавала за свой покровител нито арабско-тюркската, нито романо-византийската цивилизация. Ние сме потомци на боили и багатури, на верни българи, които сами коват съдбата си и не слушат нито източни, нито западни авторитети! Българино, събуди волята си, разяри лъва, за да отвоюваме нашето свещено жизнено пространство!

Views: 1493 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  October 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive