Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2010 » June » 10 » Когато нацията липсва всички страдат индивидуално
4:20 PM
Когато нацията липсва всички страдат индивидуално
В глутницата индивидите си помагат и се отбраняват. Затова враговете ни се стремят да превърнат народа ни в стадо.
Една новина, анализ на изчезването на Веско и пасивността на обществото, пасивност, която може да е фатална. Или с други думи - общество без усещане за нация и национална солидарност и съпричастност, е просто разграден двор; труп, оставен на хиените.
 
"Случаят със 7-годишния Веско е огледало на обществото"
 
"Много от хората като че ли реагираха бавно по случая с изчезването на 7-годишния Веско. Това каза пред "Хоризонт" психологът Росен Йорданов, зам.-директор на Института по психология на МВР.

"Твърде дълго време може би сме живели в състояние на безпомощност, на пасивност, която по един странен начин ни е носила някакви дивиденти – дали свобода, дали оцеляване. Сегашната ситуация, свързана с кризата, с личното оцеляване, отново изтласква на преден план това чувство за затваряне", смята Йорданов.

Според него обаче трябва да поставим от другата страна и тази свръхактивност. Другата страна – тя пак обслужва по-скоро някакви лични, нарцистични потребности, отколкото истинското желание да бъдеш солидарен.

"Аз се надявах, че все някоя жена, която го е видяла, ще прояви нормален майчински инстинкт. Наистина съм неприятно изненадан от това, че никой не даде надеждна информация, напротив, даже по-скоро много мъже проявиха много повече активност и старание", заключи психологът. "
 
Доста точна констатация - мнозина се чудят какво било толкова лошо на соц-управлението; ами стандарт имаше, но хората бяха мачкани и манипулирани като скотове. А образователната система произвеждаше интернационалисти, т.е. хора без национално самочувствие, без усещане за истинско, безкористно единство по национален признак.
 
А сега училищата произвеждат космополити - резултатът е същия, даже е по-зле.
 
В тази пасивност има нещо чудовищно. В нея мислещият човек вижда предпоставка за тотално унищожение на народа - първо ценностно и морално, след което физическото унищожение е малка стъпка.
Views: 669 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  June 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive