Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » December » 18 » Новото кърджалийско време
12:48 PM
Новото кърджалийско време
"Евроинтеграцията" ни върна 200 г. назад, а лъжеха, че с нея ще "наваксваме" срамните 45г. комунизъм. Кърджалии за последно е имало преди два века, но ето че отново са по нашите земи, сега въоръжени с европейски либерални закони и поощрени от ченгетата-еничари, намърдали се във властта като феодали на Израилтянската империя. Само че сега няма хайдути, които да пазят родните си места.
  "Около 60 роми от Белоградчик са атакували балканското с. Протопопинци в неделя вечерта и са чупили тротоарите, за да вадят стар телефонен кабел. При опит да бъдат спрени те са заплашвали кмета Ваньо Боянов със саморазправа, а един от тях дори е размахвал нож срещу него. След сигнал до полицията пристигналият автопатрул хванал 6 коли с роми с кирки и лопати, а след около два часа в другия край на селото е открита друга голяма група с още 5 коли .

Набезите са започнали още от 13 декември, когато посред бял ден пристигнали 4-5 коли и ромите започнали да разкопават банкета. През цялата нощ в събота срещу неделя група от около 25 души с един джип и четири коли са продължили да вадят кабел, като разкопали  около 200 м тротоар. На тел.112 били подадени пет сигнала, но нямало реакция от полицията, казаха от община Чупрене. Затова в неделя вечерта кметът на селото, който иначе живее в Белоградчик, останал вечерта, за да спре злосторниците, ако се появят отново. Тогава се стигнало да заплахите със саморазправа, но този път полицията реагирала.
В понеделник сутринта при обиск в дома на размахалия нож срещу кмета са намерени незаконно притежавана пушка и боеприпаси и цигари без бандерол.
"В с.Протопопинци живеят около 40-50 души и те са много изплашени, защото са предимно възрастни хора и не смеят да излязат, когато колите с ромите пристигнат. Притесняват се, че може да започнат да нападат и къщите им", каза кметът на община Чупрене Ваньо Костин.
Разрушените бордюри и тротоари са били поставени през 2011 г. със средства на общината."  24chasa.bg

Някои набедени хуманисти може да опитат да оправдаят ромско-циганския отряд, че е нападнал селото, понеже няма какво да ядат и умират от глад. Този вариант обаче отпада след бърз поглед към снимките от новината - грабителите отишли в селото с джип и беемвета. Т.е. те са доста по-богати от жертвите на своите криминални прояви - не грабят от глад, а за да покажат, че могат да правят каквото си искат. И ще го правят, докато простите "каури" разчитат на ченгетата-еничари, а не на мишците си.
Views: 772 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  December 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive