Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » October » 31 » Парадът на псевдонационализма
2:10 PM
Парадът на псевдонационализма
Тоя парад продължава вече над 20 години, преди това псевдонационализмът беше пришит към изгнилото знаме на КП. "Лидерите" или лицето на националистическото движение са откровени мошеници - В. Сидеров, К. Каракачанов, Б. Расате и тем подобни нискоразрядни артисти. Ръководените от тях партии като Атака, ВМРО/?/ и пр. движения, претендират да са "гласът на националистите" . Как така - националистите трябва да са пример за всички, а вместо това лидерите все се оказват безнравствени измамници?! И останалата маса от скотове по тях си вади изводи за национализма изобщо, както атеистите си вадят изводи за православието от затлъстели мазни попове.

В исторически аспект едно от най-големите поругавания на национализма е кражбата на името ВМРО от сегашната партия, с окончания -бнд, -ние, и тем подобни извращения. Груба и подла кражба, извършена от ДС, която си изфабрикува послушното лидерче Каракачанов, което преди дни бе преизбрано на партийния конгрес.  Кражбата не е само идеологическа, защото партията заграби и имуществената собственост на някогашната революционна организация. Изключителен цинизъм е да ползваш името на една от най-успешните революционни организации в Европа, за жалките си политически игри и кампании. Да, партията има полезни инициативи, но това не променя факта, че няма право да носи името ВМРО. Занимават ли се партийните "войводи" с революция - не. Значи са нелегитимни окупатори на заграбено идеологическо наследство. С което имам предвид не само, че нямат нищо общо с въоръжената революция - те не са носители и на идейната революция, с която се оправдават. Те са просто партия от либералното русло, с всичките си партийни недостойнства и суети, като останалите циркови трупи на прехода.

Същото важи и за Атака - националистическата партия с най-голям подем измежду подобните формирования. И това се оказа просто партия, "казионна" , както често се изразяваше Сидеров за останалите партии. Атака се оказа казионна - т.е. част от системата, респективно част от заграбването на България, което си пролича най-добре през първата година от управлението на еврейското протеже и проститутка Борисов. "Честните патриоти" бяха купени в момент, в който родолюбивите им лозунги можеха да добият тежест - герберите се нуждаеха от депутатски гласчета, а атакистите евтино ги продадоха, без да поискат реално политическо влияние. Разбира се, преди това Атака не бе нещо различно - регионалните структури от самото начало са оглавени от безпринципни плазмодии и парашутисти. Все пак Атака с нещо превъзхожда ВМРО - в моментите, когато преценеше, че е рентабилно, партията говореше директно и достатъчно радикално, а не с половин уста като "войводите" . Но само говореше... Към днешна дата двете партии са в предизборна коалиция, така че ще могат взаимно да си обменят опита от годините на политически циркове.

Извън парламентарно представените формирования, има и други фигури, които имат популярност като "лица на национализма" . Едно от тях е т. нар. Боян Расате, бивш председател на БНС. Този човек е известен с цяла плеяда от аморални прояви и изпълнения, част от които бяха хит в жълтите издания, а за други говорят само негови бивши съмишленици. Той е един от главните разпространители на антихристиянството сред т. нар. национални среди, което граничи с патологично сатанинско излияние. С това много си прилича с последователите на юдаизма, които иначе се предполага, че ненавижда. Наличието на "националисти"-антихристи е друг проблем, който заслужава по-специално внимание, в друга статия. В повечето случаи това са аморални отрепки и палячовци, които в простотията си обръщат кръстове и величаят дори исляма, като противник на православието. 

Картинката на псевдонационалистическия парад се допълва от БНРП, известни като "крале на комизма" сред националното движение, като е интересно дали комичният им образ е умишлено търсен или е щастливо стечение на обстоятелствата. Парадът, разбира се, включва и любимия на медиите нео-нацизъм. Националистите, които се определят като национал-социалисти просто не са идеологически зрели, което писах в други статии и стоя зад думите си. Те не търсят някакви дивиденти от национализма си, но така или иначе не допринасят за чисто българската идеология и борба, от една страна; и от друга - дават храна за медийната сволоч. 

И с подобни лидери и тенденции, парадът бодро крачи към безперспективност под звуците на американска музика и чалга. С тези редове не целя нечия обида; знам, че в страната има искрени националисти, които участват в една или друга организация, просто защото искат да правят нещо или поне да опитват. Това виждам аз - въвлечени сме в парад на безсилие и празни лозунги, докато единственият ни път е революцията. Революция, на първо място идейна и морална, а нататък от само себе си.
Views: 836 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  October 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive