Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2014 » June » 3 » Подражателите-байганьовци пак ще са 20 години след света
1:16 PM
Подражателите-байганьовци пак ще са 20 години след света

Става въпрос за националистическата тенденция в Европа, която се вижда от резултатите на евроизборите. Противно на "приетите" разбирания, Бай Ганьо е събирателен образ на псевдобългарите, а не на българите. Това е един ориенталистки настроен идиот, който напоследък държи да демонстрира, че е в крак със западно-европейските тенденции, само че плиткият му интелект бавно преработва информацията. Десетилетия след ламтежите на Европа за "Демокрация и либерализъм", байганьовците повтарят същите лозунги, без да държат сметка, че са тотално изтъркани.

Така ще е явно и с идеята на национализма - в две от трите най-богати и влиятелни европейски държави националистите спечелиха вота, но националистическата вълна не е стигнала до тукашното стадо. То се нуждае да види накъде "отива светът", за да има свое собствено мнение. Само че ако са нужни две-три десетилетия, докато стигне до тук националистическата тенденция, вероятно ще е твърде късно. 

Друг е въпросът, че националистическите организации у нас са твърде несъстоятелни, тъй като са под контрола на службите или просто им липсва адекватна визия и програма. Копирането на чужди идеологии е обречено на провал, а разните "фил-ства" са комични.

"Крайнодесни и евроскептични партии постигнаха силни резултати на европейските избори

Един от най-големите победители беше френският „Национален фронт“, който спечели европейските избори във Франция с 26% от гласовете – или 4,1 млн. гласа. Антиимигрантската и антиевропейска партия за първи път в 40-годишната си история спечели избори в национален мащаб и ако предварителните резултати бъдат потвърдени, може да има цели 25 места в новия ЕП – над осем пъти повече от трите евродепутатски места, които имаше досега, отбелязва Ройтерс.

„Националният фронт“ не беше единствената партия, която се възползва от широко разпространеното разочарование от ЕС. Британската евроскептична „Партия за независимост на Обединеното кралство“ (ЮКИП) също постига силен резултат на изборите, като изпреварва управляващите консерватори и опозиционните лейбъристи, съобщи Ройтерс. Според частични резултати след разпределението на 56 от общо 73 евродепутатски места, определени за Великобритания, ЮКИП печели 22 места, Консервативната партия – 16, а Лейбъристката партия – 14

В Австрия евроскептичната крайна десница – „Партията на свободата“, бележи ясен напредък в сравнение с вота преди пет години и стигна третата позиция с 19,9%.Умерените белгийски националисти от „Нов фламандски алианс“, които спечелиха убедителна победа в изборите за Федерален парламент, ще имат трима свои представители повече и в Европейския парламент."

"Лидерът на германската еврейска общност осъди влизането на крайнодесни партии в ЕП

Лидерът на германската еврейска общност осъди постигнатото от крайнодесните партии на провелите се в цяла Европа изборите за Европейския парламент (ЕП) и призова демократичните сили да блокират пътя им и да защитят европейските ценности, предаде AFP. Дитер Грауман, президент на Централния съвет на евреите в Германия, каза, че екстремистките партии са се представили „шокиращо добре”, каквито опасения е имало. Той посочи Франция, Унгария и Гърция, заявявайки в изявление: „Крайнодесните депутати сега слизат в Европейския парламент от цяла Европа, за да реализират своя антиевропейски и екстремистки курс”. 
„Демократичните партии са призовани да спрат този начин на мислене и да защитят и запазят европейските ценности”, подчертава той."

Views: 806 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  June 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive