Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » January » 14 » Работата на подлизурковската двойка
0:01 AM
Работата на подлизурковската двойка
Искам да кажа президентската двойка - ето част от делата на един отявлен циганофил и екскрементолизец:

"Точно 455 престъпници са били помилвани от началото на мандата на президента Георги Първанов и вицето му Ангел Марин от 2002 г. до края на 2011 г. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на президентството и от данни на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията” на Министерството на правосъдието (МП), която изпълнява указите за помилванията.

По конституция "президентът на републиката упражнява право на помилване”. Първанов прехвърли това си правомощие на вицепрезидента Марин още в началото на първия им мандат.

Кои са "спасените” и за какви престъпления са били осъдени е най-строга тайна. Оправданието е: законът за защита на личните данни. От информацията на МП се вижда, че сред получилите милост има хора с наказания, които се налагат за най-тежките престъпления - убийства, отвличания, въоръжени грабежи.

Към вицепрезидента има помощен орган - комисия, която е със съвещателни функции и изготвя експертни становища. Информацията за този орган в сайта на президентството се изчерпва с това, че в работата си той се ръководи от становищата на правния съвет на президента за политиката по помилването, изготвя мотивирано предложение по всяка молба за помилване и подлежи на обществен контрол. От президентството отказват да обявят и кой влиза в комисията с мотива, че така предпазват членовете й от непозволен натиск. Тайна остават и мотивите на комисията по молбите на осъдените.

Единственият, за чието помилване се знае, е бившият депутат от 38-ото НС и лидер на "Евророма” Цветелин Кънчев. В началото на 2000 г. той бе осъден на 6 г. затвор. Кънчев прекара в затвора около 2 г. и бе пуснат предсрочно. А през 2005 г. бе помилван от Марин и така успя да се кандидатира за депутат. През 2006 г. Кънчев подкрепи Първанов за втори мандат. "          trud.bg

Какви може да са мотивите за всички тези помилвания? Със сигурност не е човеколюбивост и стремеж към справедливост. Помилването на Кънчев не се нуждае от коментар - ясно е, че целта е била Седевчов да си осигури солиден брой цигански гласове за изборите. Със сигурност повечето от присъдите на помилваните са били за тежки престъпления, които ще тежат и на съвестта на въпросните помияри Първанов и Марин. Но те едва ли имат съвест, отдавна са се продали на антибългарщината и работят за физическото унищожение на собствения си народ. Потресающото е, че народът сякаш няма нищо против това.

Views: 568 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/1
Total comments: 1
1 Speannamomhot  
0 Spam
Просто хорошая страничка

Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  January 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive