Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » November » 13 » Вредни шаблони
0:46 AM
Вредни шаблони

Българската историческа наука е превзета от масони и чужди агенти още преди Освобождението и като резултат няколко поколения българи са изучавали не само, че прабългарите били монголоидни полудиваци, но и изведнъж се изтърсили в Подунавието през 681г. и основали "новата държава" . С други думи, трагически характерното за много българи ниско национално самочувствие, целенасочено се развива от ранна ученическа възраст чрез шаблоните за нискокултурни пришълци.

"Българите минават Дунава преди Аспарух

Преминаването на първите прабългари през Дунав край Видин бе показано с възстановка на историческите събития край замъка Баба Вида днес. В масовката участваха над 30 души от София и Видин, ансамбълът за народни песни и танци "Дунав" и дори един действащ свещеник - отец Ванко. Въпреки че е общоприето да се смята, че прабългарите идват с Аспарух и основават Първата българска държава през 681 г., има исторически извори, според които прабългарите идват по нашите земи почти 2 века по-рано, минавайки през Видин. 

Добавка към среднобългарски превод на Манасиевата хроника се казва следното: "При император Анастасий българите започнаха да превземат тази земя. Като преминаха от Бдин (днешен Видин - бел. на авт.), и най-напред започнаха да превземат Долната земя Охридска и след това цялата тази земя. От изхода на българите до сега има 870 г." 

Цитираният император Анастасий управлява през 491 - 518 г., а има и латински източници, които отразяват ранното проникване на български групи през територията на днешна Северозападна България към южните части на полуострова. Това вече се доказва и с археологически материали, сред които е многобройна находка на амулети-кончета с форма на човешка глава от видинското с.Градец, за което "24 часа" писа. "

Някои допълнения по въпроса от книгата на Йордан Табов "Старите българи" :

"Специалистите добре знаят, че в доста средновековни и антични хроники и други документи се споменават прояви (главно военни) на българите на Балканския полуостров от времето преди Исперих.

Например:

1) Византийският поет Йоан Цеца пише: "И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидони на брой две хиляди и петстотин.” (ГИБИ10 с. 104)

2) Йоан Малала и Йоан Екзарх направо твърдят, че Ахил е бил българин (ДЯК ком. с. 211).

3) Мавро Орбини цитира сведения на Марк Аврелий Касиодор, че българите са се сражавали с римляните около 390 г. (МАВ с. 51-52).

4) Павел Дякон, Готфрид Витербски, Алберт Кранц и Павел Емилий пишат, че българите, които ЖИВЕЕЛИ ОКОЛО ДУНАВА, в 450 г. нападнали краля на лангобардите Агилмунд, убили го и разбили лангобардите.

5) В преписка към хрониката на Манасий се казва, че по времето на император Анастасий (491-517) българите ЗАВЛАДЕЛИ земите около Видин и Охрид (МАН с. 123).

6) Зонара в житието на император Анастасий пише, че българите нападали Иллирик (МАВ с.52) и че той е построил Дългата стена от Черно море до Мраморно море за отблъскване на техните набези (СИД с.50). Ако по това време България наистина се е намирала около Дон, както се твърди в днешните учебници и монографии, едва ли би била такава постоянна заплаха за Византия, че заради нея да се построи нещо толкова мащабно!

7) Раич съобщава, че според Прай около 500 г. българите, предвождани от Либерт I или Бузар, ЗАВЛАДЕЛИ МИЗИЯ И СЕ ЗАСЕЛИЛИ В НЕЯ (РАИЧ с.81).

8) Дюканж, Льо Киен и др. Започват списъка на архиепископите на България с Протоген Сердикийски, живял по времето на Константин Велики (АС с.202 и с.261).  ..."

 

Views: 874 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  November 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive