Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2011 » January » 17 » Ще ти помогнат ако не си жив
2:56 PM
Ще ти помогнат ако не си жив
Това е простичкото условие на българистанските мангалофилски държавни служби. Те могат да са изключително ефективни, но помагат само на необратимо издъхналите. Изметта в парламента и полицията е продала българските деца за някаква точна сума.

"МВР откри останките на отвлечения през 2006 г. син на добрички бизнесмен - Иван Иванов. 26-годишният тогава мъж бе похитен навръх имения си ден - 7 януари.

Информацията бе потвърдена от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Добрич.

Оттам съобщиха, че ДНК-експертизата, направена в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология на МВР, е потвърдила, че откритите кости в кладенец в село Сираково, община Генерал Тошево са на издирвания вече 5 г. Иван. С прокурорско постановление експертизата е предоставена на близките на момчето, съобщи Дарик радио.

Иван Иванов - син на добричкия бизнесмен Йордан Иванов - Поничката, бе отвлечен от бандата на Тимур Куртсеид пред дома му в Добрич. Бащата е един от крупните бизнесмени и притежава месопреработвателни фабрики и борси в града.

На два пъти - на 19 май и 23 юли 2010 г., министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се срещна със семействата на изчезнали от региона млади хора. През 90-те години на миналия век от областта безследно изчезнаха 16 млади мъже и жени, част от които и до днес са в неизвестност. "            dnes.bg




Полицията в Добрич не е разкрила нито един случай на отвличане. По-точно открила е къде са скелетите на част от отвлечените. Близките на отвлечените са убедени в съпричастността на полицията с палачите на децата им. И как да не са. У нас и уличните кучета знаят, че криминалната измет си плаща на изметта в униформи, за да не я закача.

Невероятно наивни са обаче тези, които си мислят, че манафите Бойко и Цветанов са нещо различно от своите предшественици. Всички те са част от организираната антибългарска напаст, която вкупом трябва да бъде изрината и изхвърлена, докато не ни е довършила.



Отчаянието:

"Полицията нека разследва, но ние сме убедени - преди 12-13 години в Добрич е действала местна банда за отвличания, същата като "Наглите”. От седем случая на безследно изчезнали младежи през периода 1997- 1998 г. бе разкрит само един. Оказа се, че Марияна Николова е била убита от своя съпруг Тошко Илиев. Хванаха го, изглежда, защото Тошко не е имал чадър над себе си. Другите наши деца така и не се намериха.” Това каза вчера пред "Труд” Кръстинка Димитрова, майка на изчезналата от 30 април 1998 г. Румяна. Тогава дъщеря й е била студентка трети курс по право в Софийския университет.

Дванадесет години Кръстинка Димитрова и родителите на другите изчезнали добружанци продължават да се борят, за да се разкрие истината за съдбата на децата им. Преди дни хората с ужас научиха, че полицаят, който бе арестуван за връзки с "Наглите”, е добре познатият на всички Йордан Костов. В онзи период той е бил шеф на Криминална полиция в Първо РПУ-Добрич. В града се говори, че израстването в кариерата си Костов дължи на бившия шеф на РДВР-Добрич Евтим Костадинов, който влезе в политиката като депутат от БСП , а в момента е шеф на комисията по досиетата. "Не коментирам инсинуации”, отсече вчера Костадинов.

"В изчезването на децата ни са замесени и полицаи. Нека да включат този Костов на детектора на лъжата. Дано издаде "Наглите” от Добрич”, казват и родителите на Наталия Влахова, която е в неизвестност от 4 януари 1998 г., както и близките на Димитър Николов, изчезнал на 2 ноември 1998 г.

"Всички ходихме при този Костов, но той не направи нищо за откриването на децата. Оказа се, че е познавал дъщеря ми Румяна, както и Наталия още преди двете да изчезнат. Но ние тогава не сме и подозирали, че може да работи за похитителите”, казва Кръстинка Димитрова.

"Същата вечер, когато Румяна изчезна, в апартамента ни в кв. "Балик” бе извършен обир на левове, валута и злато. Вратите на жилището не бяха разбити, а отключени и оставени така. Явно крадецът е имал ключ. Явно го е взел насила от Румяна”, смята Кръстинка. Тя разказва, че във фаталната вечер Румяна се срещнала в сладкарница "Виена” в Добрич с неин добър познат, от когото възнамерявала да купи компютър. След това Румяна паркирала семейния им бус на платен паркинг в кв. "Балик” и оттам следите й се изгубили. По-късно майката научила от съседи на паркинга, че дочули женски викове за помощ. "След разпити в полицията познатият на Румяна отричал да я е отвлякъл, но признал, че е окрал апартамента ни. До ден днешен престъпникът е на свобода. Какви са тия полицаи, дето все искат по-високи заплати”, ядосва се Кръстинка. Според нея има поне още три корумпирани ченгета от Добрич и София, които не си мръднали пръста по случаите с изчезналите. А след разкриването на Костов тя и останалите родители вече мислят, че полицаите са криели банда на Нагли от Добрич.

"Настояваме за среща с премиера Бойко Борисов и министър Цветан Цветанов. Само на тях имаме доверие и можем да кажем имена на хора, които подозираме. Надяваме се, че Цветанов ще разкрие добричките "Нагли”, така както разкри софийските, за да научим какво е станало с децата ни”, казва Кръстинка.

Проучвания на родители установили, че Йордан Костов, който трябвало да води разследването по изчезванията, първо започнал работа като оперативен работник в Първо РПУ в Добрич. Издигнал се до шеф на сектор. По едно време бил наказан с преместване в Шабла, но по-късно - върнат в Добрич.

Родителите намират сходства между техните случаи и отвличанията на "Наглите”. Такъв е примерът със Силвия Георгиева, съпруга на митничар от Дуранкулак. След изчезването й на 19 април 1998 г. били поискани 30 млн. стари лева откуп. Още същата година с парите бил задържан добричлията Тихомир Тачев. Той бил осъден за откупа, но не и за изчезването на младата жена. Тихомир вече е излежал присъдата си и е на свобода.

"Това говори, че полицаите са работили само по откупа, но не и по отвличането на Силвия. Не знаем дали и по другите изчезвания изобщо са разследвали версията, че в Добричко има банда от похитители”, категорични са родителите. Досега те са се срещали с двама вътрешни министри - Емануил Йорданов от СДС и Румен Петков от БСП. Без резултат. "                                         trud.bg

Views: 956 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  January 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive