Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2011 » October » 17 » Светът скочил срещу банките... Да скочи и срещу банкерите!
12:57 PM
Светът скочил срещу банките... Да скочи и срещу банкерите!
Ако гневът на хората се пречупи през призмата на разума и просвещението, отново ще се заговори за "антисемитски погроми" или по-точно ще се търси сметка от тоя, който пие кръв на корем, без да плаща.

"Светът скочи срещу банките

РИМ, ФРАНКФУРГ, СИДНИ - Стотици хиляди хора по целия свят протестираха срещу глобалната финансова и икономическа криза. Движението стартира в Ню Йорк под наслова "Окупирай Уолстрийт" . Окупацията е вече в 961 града в 82 страни, констатира АФП. Това е първият световен ден на недоволство срещу банковата и финансовата система на планетата ни.

В италианската столица Рим се събраха между 100 000 и 200 000 души, твърди АФП. Тълпата е атакувала банкови офиси, разбити са били витрини на магазини, два автомобила са били подпалени.

Един от плакатите гласеше: "Единственото решение е революцията!”. Друг пък констатираше, че хората не са авоари в ръцете на банкерите. "За цвят” участници в протеста носеха и картонен ковчег, на който бе изписано името на оцелелия преди два дни при вот на недоверие премиер Силвио Берлускони. Гневните италианци пристигнали във Вечния град с автобуси и влакове от 80 провинции на страната.

Около 6000 души окупираха офиса на Европейската централна банка във Франкфурт. Младежи, пенсионери, семейства с малки деца призоваваха "Да разбием диктатурата на капитализма!” и "Не продавайте демокрацията на Европейската централна банка!”.

Атина за пореден път бе блокирана от недоволни елини, които не са съгласни с ограничителните мерки на кабинета за излизане от финансовия колапс на страната. " trud.bg


Недоволството по света очевидно е масово. Говорим за "цивилизования, развит" свят, който уж бе достигнал точката на върховно благополучие... Но проектантите на Новия ред решиха да сменят курса, та на ти рецесия и поредица от кризи. Западният човек вече усеща кризата, само когато тя е във финансовата сфера. И не само западният. Кризата и последвалата катастрофа в духовните ценности вече не впечатлява комерсиализираните зомбита.

Но както и да е - ето че финансовата криза изкара на улицата стотици хиляди недоволни. Очевидно усетили, че Кризата не е просто труден етап, а организиран и изкуствено стимулиран процес, в основата на който са хора, имащи директен контрол върху банковото дело. Но какво може да произлезе от тяхното недоволство ако те живеят и разсъждават според либералното светоусещане? Нищо, абсолютно нищо. Все едно една сюрия чалгаджии да протестира срещу циганизацията - тъпо и обречено.

За истинска Добродетелна революция, хората трябва да си опичат акъла. Добродетелната революция изисква нужното просвещение по някои основни пунктове - чувство за национална и лична чест, ревизия на моралните ценности, ревизия на космополитните идейни фашкии, разобличаване проектантите на установения световен ред и пр.,и пр. 
Views: 508 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/1
Total comments: 0

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  October 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive