Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2014 » June » 14 » Защо колонизаторите искат българската земя
4:16 PM
Защо колонизаторите искат българската земя

На зомбитата трудно можеш да обясниш, че еврео-масонската напаст има цивилизационна мисия да унищожи българския ген и култура, но материалистичното им мислене може поне да разбере, че искат земята ни заради природните богатства. Не просто красиви планини и реки, а злато, сребро, платина, се оказват в такова изобилие, че България може да е сред най-богатите източно-европейски държави. Вместо това, западните чифути изнасят за стотинки огромни количества злато, под носа на послушните псевдобългарски лакеи. А сега откриха и диаманти - скоро и на тях ще сложат ръка. Замислете се какво се учеше и се учи по география - че сме били бедни откъм природни ресурси?! 

 
"Откриха диаманти у нас

В България са намерени първите диаманти. Откритието на микродиамантчетата направил д-р Харизан Харизанов от Нов български университет в скали, наречени еклогити, съобщава „24 часа". Те са черни, не блестят и не пречупват светлината. Големината им е като на точица или прашинка. Обикновено диаманти се намират в кимбърлитови скали.

Харизанов разбил около 4-5 т камъни еклогити, за да извади диамантчетата.
Най-големият е дарен на университета. Една от точиците се е изгубила, други са изпратени за анализ в лаборатории в Белгия, Русия и САЩ.

В България има злато и сребро за 21.966 млрд. долара, казва проф. Илия Балтов, експерт по проучване на находища. "

 

"Проф. Гергелчев: България е сред най-богатите на злато

България е една от най-богатите на златни залежи държави, казва професорът. По данни от 2010 г. има 20 хил. тона прогнозни запаси от злато, които по сегашните му цени на световните пазари би струвало 1 трилион и 100 млрд. долара. Освен това страната притежава в недрата си залежи от 123 типа ценни изкопаеми, сред които платиноиди и сребро. 

В това е категоричен проф. Вълко Гергелчев. Казва, че група учени пращат на всички правителства данните за златните залежи и необходимостта България сама да развива златодобива, но нито едно досега не е обръщало внимание на експертното им мнение.

Заедно със златото в рудите се съдържат още доста ценни метали – сребро, платина, олово, цинк, мед. Грешка е от рудите да се извличат само металите, които са в най-голямо количество, а останалите да отиват на хвостохранилището, каквато е била практиката, смята професорът. От рудата трябва да се извлича всичко полезно. Дава пример с немската компания, която създава предприятието в Кърджали, чийто наследник е „Горубсо”. Освен олово и цинк са добивали злато и сребро. Само среброто било достатъчно да си платят разходите по добиването на рудата и преработката й. Останалото – печалба!

За съжаление, в момента част от златните ни находища експлоатират чужди фирми, които направо крадат, сякаш сме колония, казва проф. Гергелчев. Изчислил съм, че през 2010 г. по официални данни са добили 1 100 000 тона руда, от които чуждите фирми са спечелили 1 млрд. 154 млн. долара, а на България са заплатили едва 6 милиона.

Всъщност, ние сме по-зле и от колония, коментира Гергелчев. България е единствената страна в света, чието злато се изнася!

Даже в Румъния държавата има участие от 38% и 62 на сто са за чуждата фирма. А у нас, в Челопеч държавата плаща на канадците компенсация за това, че в рудата се съдържал арсен по 120 долара на тон за превоза на концентрата до Намибия, където се преработва. А в рудата винаги се съдържа арсен, това не може да е основание. Освен това при износа на концентрат понякога се изнася до два пъти над обявеното. При това никога не се знае какво и в какви количества се съдържа в концентрата.Но на границата ни няма товарно количествено-качествен контрол. "   http://novjivot.info/04/07/53594

 

 

 

 

 

 

Views: 847 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  June 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive