Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 177

Block title

Block title

Block title

Statistics 
Home » 2010 » June » 3 » "Идеологията и заветите на Николай Хайтов" - лекция на БАРС и Студентите Националисти
10:58 AM
"Идеологията и заветите на Николай Хайтов" - лекция на БАРС и Студентите Националисти
На 2 юни - денят на падналите за свободата на България, в Софийския университет проведохме лекция-дискусия, която бе част от програмата за повдигане на националния дух и родовото съзнание сред студентите.
 
Естествено, личността на Хайтов няма как да бъде подмината с равнодушие - за мислещите българи той е ако не велик, поне изключителен родолюбец, от дребнавите хора, които не обичат директното говорене и прямостта, родопския интелектуалец-боец е мразен и ненавиждан.
 
Интересът на повечето студенти обаче не бе събуден, твърде малко младежи посетиха мероприятието, целящо организиране на национализма в студентските среди. Все пак: ако и малцината присъстващи, които не са били убедени в спасителната същност на национализма - ако сме им помогнали да я осъзнаят, лекцията, или пропагандната реч, бе напълно смислена и успешна. За останалите, равнодушните - гъшето пасене продължава, неизвестно докога. Може би, както каза Алтънков, дискотеките, кръчмите и тем подобни са по-големи съблазни от нашите речи, но така или иначе - няма оправдание за пасивността на кой да е когато нацията ни загива.
 
Речта, разбира се, бе концентрирана върху публикациите и интервютата на Хайтов, във които той остави непреходните си завети, най-вече - "всеки, който се усеща поне малко българин, трябва да вземе участие в последната битка за България" / кръвна или безкръвна/ .
 
Подбрана част от изказванията на Николай Хайтов, събрани в книгата "Троянските коне в България" , са поместени в секцията Българийска просвета.
 
Четейки книгата "Гласове за Хайтов" , не може да подминем и какво е казвал Хайтов във последните си дни, предадено от сина му Александър - " Дано се явят истински българи и поведат народа на борба за спасение. Може и след 15 години да е, дано да не е късно. "
 
 
Времето ни неумолимо изтича, антибългарските сили са близо до една хилядолетна цел - унищожение на България и българската нация, този път завинаги. Ние сами решаваме ще се борим ли - въпрос на  ВОЛЯ ЗА ЖИВОТ, ВЪПРОС НА НАЦИОНАЛНА ЧЕСТ.
 
 
Дори и 8 години след смъртта си, Хайтов продължава да е морално и интелектуално упование за родолюбците и националистите. Защото напомняйки идеологията му и всичко, което казваше за България и националните ни врагове, ние разоръжаваме псевдоинтелектуалните си врагове, които се опитват да ни обявят за хора, които се борят с несъществуващи врагове, изобщо с вятърни мелници, и да ни обявят за луди.
Така или иначе - всички Българи на война за оцеляване!
 
 
 
 
Views: 436 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Name *:
Email *:
All emoticons
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  June 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive