Section categories

Националният път [9]
Цели и средства на враговете [3]

Our poll

Rate the site
Total of answers: 96

Block title

Block title

Statistics 

Българийска просвета

Home » Files » Националният път

Родолюбието ще победи комунизма и демокрацията
30 July 10, 8:42 AM
За мнозина днес изглежда, че ако не е едното ще е другото – мислят, че възможностите за държавен строй се изчерпват със социализма/комунизма и демокрацията, във вариантите, които върлуват в България през последните 65 години. За това и ако кажеш, че си против демокрацията, си мислят, че си комунист, и обратното – ако заявиш антикомунистически възгледи, биваш асоцииран с либерализма и демокрацията. Защото от съзнанието на българите бе изтрита великата идея, че България трябва да се управлява от родолюбива власт, която не се свързва нито с комунистически, нито с либерални възгледи, а само с интересите на нацията.
 
И едно уточнение – терминът „демокрация” е съвършено неподходящ за това, което се случва в България през последните 20 години, и той е лъжливо въведен от антибългарската политическа класа, която се крие зад него, докато разграбва и предава народа в ръцете на чужденци. Комунистите също тръбяха, че тяхното управление е „демокрация” , така че този термин очевидно е натоварен с изключително негативна енергия, особено за нашата географска ширина.
 
Но не се заблуждавайте, че в Западна Европа разцъфтява истинската демокрация – напротив! Зад лъжливите лозунги за свобода на личността и на словото западният човек живее в изключително ограничено общество, в което има право да харесва и одобрява само определени неща. Ако не харесва тези определени неща, съответният човек бива заклеймяван с дежурните епитети – фашист, ксенофоб, расист, ретрограден консерватор, но работата не е само в това. Човекът, който открито заяви, че не е съгласен с някои порядки и устои на „демокрацията” , често бива натикан в затвора от „демократичната” власт”. Имаш право да изразиш свободно мнението си, само ако то съответства с наложената норма, и то по конкретни въпроси. Например можеш да оспорваш колкото си искаш дали е имало геноцид над арменците в Турция през първата четвърт на 20 век, но нямаш право да оспорваш дали е имало геноцид над евреите през Втората световна война – нека мислещият човек направи своите изводи. Мнозина учени и професори бяха вкарани в затвора, само защото си позволиха да разследват т.нар. Холокост и обявиха, че няма никакви реални доказателства. Или по отношение на сексуалността – никой няма да ти обърне внимание, ако се обявиш против нормалните бракове меду мъж и жена, но ако изразиш мнение, че не е нормално да има брак между двама мъже или жени, ще те изкарат по-черен от дявола. Свободата на личността и словото е фикция. Това е демокрацията днес! Поне в този вариант, който съвременната власт ни принуждава да приемем.
 
България не тръгна по верния път още след Освобождението, но до 44-та година политическата класа поне имаше съзнанието, че основен принцип в управлението трябва да е браненето на националния интерес и националното обединение на българите. Грешките са очевидни – властта бе оставена на монарси от небългарски произход, които бяха обладани от горделивост и стремеж за трупане на лична слава, а не от желание да осъществят идеалите на българската нация. В същото време се нароиха множество партии, коя от коя по-непотребна и некадърна. И все пак тогавашният елит имаше на първо място в програмата си националния интерес, докато след 44-та година у нас насила бе наложена чужда система, нямаща нищо общо с традициите и народопсихологията на българите. Бе наложена власт на интернационалната идеология, която разруши съзнанието за единност на българите и потъпка частната инициатива, движеща към прогрес обществото. Може да отбележим, че след 70-та година имаше някаква вълна на патриотизъм, която се долавя в управлението на страната, но тя бе неспособна да сплоти и засили нацията, защото самата идеология на властващата система бе отровна и задушевна за България. След 89-та година България остана в робството на система, която се ръководи от интернационална идеология, и която скрито и явно е против благоденствието на българската нация, материално и духовно. Комунисти и демократи – те изповядват интернационалната идеология, затова не се залъгвайте когато едните се преструват, че са срещу другите – те заедно са против национализма, и откровено казано против нацията.
 
Затова, ако ни запитат как трябва да се управлява България, какви сме ние, леви ли, десни ли, ще кажем : „ България трябва да се управлява от Родолюбива система, не комунистическа и не либерална, а ние не сме нито нито леви, нито десни, ние сме български националисти и се ръководим само от интересите на България. ”
 
И не се подлъгвайте пред лъжовните подмятания, че национализмът е изява на тесногръдие и старомодност – напротив! Национализмът/родолюбието е идеология, която няма нищо против други народи и етноси, стига те да не вредят на собствената нация, на българския род. Именно Европа на нациите създаде Европейската цивилизация, която постигна изключителни културни достижения във всички области, които и до днес са мерило и критерий за творците, и се наричат „класика” . Всичко това бе постигнато не заради рзмиването на културните особености, а именно чрез уникалността на всяка нация.
 
А има и друго – големите/демографски и икономически/ нации използват интернационалната идеология, за да претопят малките, и да ги поставят в своя услуга. Такова бе положението при социалистическата власт, когато бяхме в услуга на Съветския съюз, а днес сме поставени от продажният ни елит в услуга на Запада. Западняците непрестанно ни упрекват, че не сме развили достатъчно демокрацията и ни нареждат какво да правим, за да станем „по-демократични” . Например, в името на влизането ни в Европейския съюз, спряхме половината реактори на АЕЦ „ Козлодуй” , от които печелехме огромни финансови средства, а оттам и независимост. И защо ги спряхме тея реактори – именно защото ни даваха независимост, а западняците не одобряват подобно нещо, в техните планове тук е просто помийната яма на Европа, в каквато се превърнахме. Друг е въпросът кой контролира западняците.
 
Всички българи трябва най-накрая да прогледнат простата, но сякаш замъглена истина – комунизма и демокрацията не само са вредни за България, но са на път да ни ликвидират. Оттам идват и нападките срещу национализма – тъй като той е пречка пред завладяването на България и превръщането ни в слуги на чужденците.
 
Искаме ли България да се съживи и да има бъдеще за българите, да сме свободни и независими, то трябва да кажем твърдо „НЕ!” на комунизма и демокрацията. Осъзнаването на тази истина е въпрос на национално спасение.

                                                                                    Марто Болг-Арийски
Category: Националният път | Added by: Voisil
Views: 1393 | Downloads: 0 | Comments: 2 | Rating: 5.0/5
Total comments: 1
0 Spam
1 ATM  
Предлагате алтернатива - наш български модел, чудесно, но как би изглеждал той днес? Имате ли приложима съвременния идея за модел на държавно и обществено управление, която да се базира на хилядолетните ни държавни и културни традиции, на принципите на самобитните български вярвания, морално етични норми и обществени взаимоотношения оцеляли, че и опазили ни като народ дори в мрачните времена на липсваща българска държавност? И най-важното - как тази идея да стигне до хората, да й повярват, да я подкрепят и да бъде реализирана? Не само Вие търсите отговорите на тези въпроси - вече има идеи, които ако имате желание може да обсъдим.От къде да започнем?Като за начало ни е нужен сериозен дебат по темата, а може да видите и това:https://docs.google.com/file/d/0B2T550a2iKmHTlZQNU9qSjlvdnc/edit?pli=1

Name *:
Email *:
All emoticons
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites