Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » April » 21 » 20 април - Чисто Българският Ден
1:24 PM
20 април - Чисто Българският Ден
Избухването на Априлското въстание е чисто българско дело, в което няма пръст нито една небългарска сила, империя и прочие. Затова е и старанието 20 април да бъде забравен, особено в последните години, от властта и медиите. На българина не трябва по никакъв начин да му се напомня, че може да действа сам, на свой ум и на своя инициатива, без побутване от немец, руснак, ингилез или французин! Защото току виж се досетил, че в народа е силата да определя съдбата си, а не във "великите" сили. 

Истинските достижения на един народ не са икономическите показатели и замогването, а способността да проявява и брани Народната чест. Днес имаме народ, а няма народна чест, което е предпоставка скоро да няма народ. Какво удовлетворение изпитват тези, които се замогват финансово за сметка на съвестта си и народното си достойнство? Това са хора без душа, доброволно отнели собственото си право да са свободни. Това не са само политическите боклуци, това са голяма част от обикновените хора. Защото ако обикновените хора държат на българското, те ще принудят и политическите плужеци, макар и зорлем, да са отговорни пред България. 

Народната чест е това, което ни дава свобода. Аз искам да съм свободен, затова държа на народната чест и парите нямат никаква стойност пред нея. Тези, които не искат да са свободни, се страхуват от национализма и се присъединяват към краставата шайка на плюещите срещу него, защото национализмът поставя директно въпроси, които са страшни - достоен българин ли си и делата ти достойни ли са или подлизурковски и егоцентрични?

Априлското въстание е страшен символ за същите тея уроди, които се страхуват от родолюбието. Този символ им напомня, че истинските българи могат да умират за народното достойнство, за свободата. А въпросните уроди са се отрекли от достойнството си, затова не понасят да им се напомня, че е имало и има достойни хора. 

Народната чест се брани с всички средства, с които се брани човешкия живот - думи, дела и смърт. Тези, които са се отрекли от нея, нямат място в България. Защото ние ще изградим нова България, само на честните достойни българи и ще е всекиму своето.
Views: 603 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 Venci  
0 Spam
С теб съм,ако под българи разбираш не ВСИЧКИ,които населяват територията България.

Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  April 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive