Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2013 » April » 12 » Българите
10:24 AM
Българите
Работното заглавие на игрален-епохален филм, който искаме да заснемем ние, Българите. На фона на цялата безсмислена, подражателска, куха, комерсиална помия, която се произвежда у нас в областта на "филмовото изкуство" , няма как да не е епохален. Естествено, от желание до възможност, разликата е голяма. Най-вече заради крайно маймунизираното състояние на обществото, поставящо, по силата на уродлив рефлекс, бариери пред достойното и стойностното. Идеята на филма, съвсем резонно, е да събуди воля за борба срещу падението на българизма и общественото овчедушие.

Кратко изложение:

Няколко момчета-националисти извървяват за кратко време пътя от обикновени патриоти с вандалски уклон, до радикални бойци срещу архитектите и „високопоставените слуги” на системата, която за тях е антибългарска и античовешка; превръщайки се в своеобразни национал-революционери в 21-и век.

Младежите често се събират в покрайнините на града и обсъждат плачевното състояние на българския народ и държава, споделят националистическите си идеи; понякога участват в хулигански сбивания. Макар и замесени в хулигански прояви, момчетата са интелектуално развити, познават добре българската история и се възхищават на хайдутите и национал-революционерите, за които редовно четат. Те са наясно, че за борбата им е нужно нещо различно от това, до което се свежда движението на патриотите в България през „демократичния преход” . Катализатор за тяхното радикализиране е неовъзмездено от властите убийство на братовчед на едно от момчетата, извършено в близко село. Решават, че правосъдието е в техни ръце, след като полицията и съдебната система очевидно са безполезни. Застреляни са двама братя от селото – убийците на момчето; това поставя начало на радикалната им борба.

Младежите са наясно, че анархията и упадъка на страната са режисирани и контролирани от влиятелни организации – масонските ложи. На тази тема организират просветителни лекции. Запознават се с момиче, заплашено от местния бандит-феодал, тероризиращ малкия им град от години. Това е и следващата им акция; разстрелват бандита в местен ресторант. Същевременно служител на ДАНС-националист се свързва с тях и предлага съдействие. Съвместно правят акция срещу сбирка на масонска ложа; взривът привлича вниманието на медиите. Започва усилен полицейски натиск, съидейникът от ДАНС е убит, а момчетата са викнати на разпит. Разбирайки, че натискът ще се засилва, те решават да направят показна, вероятно последна, акция срещу „високопоставените слуги на грабителската система” .

Някой трябва да окаже помощ за този филм, тъй като тя няма как да дойде от комерсиалните педерунгели, управляващи продуцентски компании.

Views: 597 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  April 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive