Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2013 » October » 5 » Къде са протестиращите патриоти
9:56 AM
Къде са протестиращите патриоти
Къде се покриха протестиращите "патриоти" сега, когато протестът би изглеждал най-адекватен? Тълпи примитивни разбойници от арабския свят всеки ден минават безпрепятствено границата, дпс въвежда задължително изучаване на турски език, а те изчезнаха? Дали не беше точно това целта - протестът да се изхаби като "гражданско" явление, за да могат да правят каквото си искат маститите еврейски пиявици? Да, точно това беше. Сега тия нео-либерални малоумници, дето играеха "революционери" , сигурно ги е страх да протестират, да не вземат да ги обявят, не дай си Боже, за националисти, и даже расисти.

"Сливен. Къщи за бежанци ще бъдат построени в село Баня край Нова Загора. Центърът към ресорната агенция има спечелен проект за 10 еднофамилни сгради. В тях ще бъдат настанени цели семейства, обяви зам. областният управител на Сливен Неджми Ахмед. Центърът вече има и готов терен. Еднофамилните къщи ще отговарят на всички изисквания и стандарти на ООН за настаняване на бежанци, обясни зам. областният управител.

В момента в Баня има повече от 150 души при капацитет 70. Пред „Стандарт" шефът на центъра Димитър Захариев каза, че столовата е превърната в спалня. Има осигурен нов котел за парното, а сградата е ремонтирана. При аварии по електрозахранването има резервен агрегат. „Стандарт" научи, че част от бежанците в центъра са християни, макар и да са дошли от Палестина и Ирак. Повечето обаче са сирийци мюсюлмани. За всеки мюсюлманин е осигурена възможност да ходи до джамията в Нова Загора. Християните пък имат възможност да се молят в църквата в село Баня или в храмовете на Нова Загора. Бежанците да бъдат разпредели така, че да няма сърдити общини. Тази идея бе лансирана от кметове по време на срещата им с премиера Пламен Орешарски миналата седмица. "

"Турчеещите се българчета вече ще могат да учат спокойно турски език в българските училища!

НАВЕЖДАНЕТО КЪМ ДПС направи образователният министър Анелия Клисарова, която обяви, че се въвежда ЗАДЪЛЖИТЕЛНА избираема подготовка по майчин език.

Припомняме, че лидерът на ДПС Лютви Местан беше поискал в българските училища задължително да има най-малко 4 часа турски език в седмичната програма на учениците.

И тъй като турският език ни е малко – от догодина и арабският ще се изучава като майчин език в българските училища

От следващата година арабският език също влиза в българските училища, добави министърът на образованието Анелия Клисарова.

Децата на сирийските бежанци ще минат на курс по български език, а след това ще тръгнат на училище, където ще могат да изучават арабски като избираем предмет. "  epochtimes-bg

Views: 567 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 Enki  
0 Spam
България ще се разпадне

Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  October 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive