Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » February » 27 » Не чакайте контрольори, глобявайте своевременно чандала
2:59 PM
Не чакайте контрольори, глобявайте своевременно чандала
Очевидно представителите на народа чандала се нуждаят от граждански натиск, може и селски. В противен случай не очаквайте от тях нещо човешко. Абсурдно е да разчитате на контрольори, ченгельори и тем подобни.

"Гражданин се жалва от системна дискриминация от страна на служителите от Център за градска мобилност срещу пътниците от български произход. Това съобщиха от Комисията за защита от дискриминация, където е постъпила жалбата.

Сред доводите на жалбоподателя са, че при сравними сходни обстоятелства на гражданите от ромски произход не се изисквали билет или абонаментна карта, докато на тези от български произход се изисквали. Според него тази практика е била известна на ръководителите на отговорните звена, но те не предприемали нищо срещу нея, тъй като имало недостиг на контрольори. От Центъра за градска мобилност обаче увериха, че не делят пътниците по принадлежност, а ги делят на редовни и нередовни. Ситуации на непроверени лица от ромски произход имало, но в такива случаи контрольорът понасял съответните санкции или бил уволняван.

Хората от български произход са дискриминирани, за сметка на тези от ромски. С тези думи столичанинът Пламен Иванов обобщава ситуацията с проверките за карти и билети. „В повече от кварталите, където има роми, обикновено контрола няма. Дори да има контрола, те не глобяват никого, така че процентът на глоби, взети от онези хора, е близък до нула”, изтъква Иванов.

„Не може определени групи хора да биват глобявани за сметка на други, които работят и заради тях. Аз не се считам за благотворителна организация”, допълва той и разказва, че подавал жалба и в Столичен градски транспорт. „Те ми казаха, че тъй като нямало достатъчно служители, на практика нарушенията, дори да ги хванат, те остават безнаказани, защото нямало кой да работи на тяхно място”, уточни той.

Според изпълнителния директор на Центъра за градска мобилност Николай Костов, обаче ръководството на Центъра за градска мобилност не дели пътниците по каквато и да била принадлежност, а ги дели на редовни и нередовни. „Факт е действително получаването на сигнали и при нас, че подминават хора от ромски произход. Такива контроли незабавно се извикват и се обръща сериозно внимание. По-добре да се лишим от един контрольор, отколкото той да не върши работа както трябва, обясни Костов.

Николай Костов отрече в центъра да има недостиг на контрольори. „Достатъчен е броят на контролите, въпросът е в по-стройната и по-добра организация и ефективност”, каза той.

Според Пламен Иванов случаят се определя като етническа дискриминация, затова той се жалва в Комисията за защита от дискриминация. Жалбата е насочена срещу отдел Масов градски транспорт, корабоплаване и технически надзор, както и срещу Центъра за градска мобилност, и ще бъде разгледана до дни. "              darik.bg

Добре се е жалвал човекът, жалко, че никой няма да му обърне внимание. Българите трябва да спрат да разчитат на разните олигофренски служби и органи на реда, а да си припомнят какво значи народ. Където има народ цигани не виреят, историята е показала. За сметка на това мангустите чудесно пребивават сред сбирщината, която се крие зад съвременното определение за "нация" . Сбирщина - всеки за себе си, мургавите също са от нацията, с тая подробност, че нямат нищо общо с някогашния държавотворчески български етнос; важното е, че имат "равни граждански права" - една идиотщина, която тръгна някъде от страхотната велика френска революция. Велика френско-масонска помия.
 
Срамно е, че българите са приспали способността си да реагират пред безобразия. Додеяло ми е да слушам как, да речем, двама или трима мангалоидни роми се били качили в някакъв си рейс и тормозили даден пътник, че даже и всички пътници с подчовешкото си поведение. Тормозят някакво момиче и от 20 пътници не се намерил един мъж да го защити. Това съм го слушал поне 10 пъти. Абсолютен позор. С такова овче мислене и 1000 контрольори ще са безполезни. Грабвай сопата или мигай сополиво, народни страдалецо.
Views: 679 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  February 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive