Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » March » 20 » Не на чуждопоклонничествата, било то леви, десни и т.н.
11:56 AM
Не на чуждопоклонничествата, било то леви, десни и т.н.
Националистите в България нямат избистрена идеология, което значи, че и България няма избистрена идеология и основания за уверен поглед в бъдещето. Вместо да градят съвременната българска идеология, много от националистите залитат по откровени чуждопоклонничества, включително национал-социализма и произлизащи от него съвременни течения. Трябва да сме в състояние да отсеем полезното без да копираме.
 
За левите "националисти" няма изобщо какво да говорим - ясно е, че става въпрос за хора с абсурдно изкривена идеология, проповядващи боламач от патриотарство и интернационализъм. При тях зад фалшивите лозунги "в името на народа" се крие липса на каквато и да било историческа, психологическа и идеологическа връзка с българизма.
 
Хората с действителен про-български потенциал залитат обикновено по т.нар. крайно-дясна идеология - национал-социализма. Време е обаче да осъзнаят, че България се нуждае от свои, български идеолози, а не от подражания и копиране на нещо чуждо, независимо колко правилно и достоверно изглежда. Национал-социализмът, и да е бил нещо кой знае какво, е постижение на германски идеолози и на германската култура, която малко има общо с българската култура. Някои от крайно-десните дори набързо зачисляват като национал-социалисти управниците от времето на Вт. св. война - Богдан Филов, Борис ІІІ и др. Добре е да имат предвид едно заявление на Б. Филов по повод призивите на германците българското правителство да утвърди национал-социалистически модел на управление - "Системите на управление в Германия, Италия, СССР може и да пасват на техните народи, но България се нуждае от управление, произлизащо от българските традиции и народо-психология" ...
 
Тези, които се самоопределят като национал-социалисти твърдят, че това било най-всеобхватната идеология, съдържаща в себе си развити най-добрите теории за устройството на държавата, расовия ред, обществените взаимоотношения и прочие. Дори да е така, това ни най-малко не оправдава възприемането на едно чуждо учение, което не е достижение на нашия народ. А то не е така, защото в българските корени имаме предостатъчно устои и основания да изградим една чисто българска народна идеология, която съдържа изчерпателно всичко необходимо за нашия пълноценен живот и просперитет.
 
Призивите за "обединена бяла Европа" са утопия, но тази утопия е за сметка на малките народи, както е днес нашия, които рискуват да бъдат претопени при всяко залитане към учение с интернационална същност. Малко или много, национал-социализмът/НС/ също внушава интернационални идеи.
 
Западната култура като цяло стои твърде далеч от българската култура, а това важи и за разбиранията за национализъм. Например в българската държавна идеология и практика, дори в нашия зенит, никога не е присъствало робовладелството, което е характерно за западняците. Всъщност те сега най-много страдат именно от политиката си на реверанс към афро-азиатските имигранти, последствие от колониалната система. Шокиращото е, че западният колониализъм днес изглежда обърнат към източноевропейските страни - приток на евтина работна ръка, зониране на икономически и демографски бунища. Задушаващата за изтока западна политика не може да се оправдае само с еврейското влияние в техните уредби, тази политика си е и тяхна характерна черта.
 
Някои националисти не разбират как с прекалената си солидарност с НС се превръщат в проводници на неполезни за България влечения, които разбира се не са съпоставими с разрушителното влияние на либерализма и комунизма, но не са и в състояние да произведат нещо градивно и преломно за историческия ход на България. А ние се нуждаем от истински прелом; не просто правилни идеи, а преломно-революционнни идеи.

Абсурдно е да поставяме на един пиедестал български идеолози като Левски и Ботев, да речем, с Хитлер и Гьобелс или Наполеон, или Гарибалди... Делото на тие последните може и да е голямо и много значимо, но за нас истинска основа за развитие и надграждане може да е само делото на българските водачи. 

Може да се чуят сред националистическите среди девизи като "Бяла Европа трябва да е обединена, за да победи ционизма!" Отново утопия, защото всеки народ сам ще реши съдбата си, като изнесе борбата на плещите на своите синове и дъщери. Който ни освободи, ще ни зароби - казва Левски. На никой не може да чакаме, може да имаме общи интереси по дадени въпроси, но абсурд е да вярваме, че някой даром ще направи нещо за нас, щото сме били европейци. "Светът пет пари не дава за нас, запомнете го" - така Николай Хайтов се обръщаше към космополитите, а в случая с "белите братства" това също е в сила. 

Най-важният извод е, че България се нуждае от свои собствени идеолози, а не от подражателства. Не хабете енергията си в следване на нещо чуждо, време е да допринесем за новото българско възрожденство.
Views: 672 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 Alteran  
0 Spam
Da jivei Bylgariq , dolu zapada , dulo chujdo poklonnichestvata !!!

Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  March 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive