Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2010 » April » 20 » Почетохме свръхчовеците от Априлското въстание, въпреки отровената обстановка
5:28 PM
Почетохме свръхчовеците от Априлското въстание, въпреки отровената обстановка
БАРС и Движение на студентите националисти почетоха един от най-българските празници в годината/ ако не и най-българския/ в двора на Софийския университет. Събитието се състоя най-вече в звучене на националистическа музика и реч, целяща да развълнува Българското съзнание у студентите, доколкото не е заличено от космополитната помия.
 
Няма какво да се лъжем - за пореден път лъсна, че положението на националния дух у нас е катастрофално. Не повече от 30-40 души стояха под мрачното небе, за да чуят какво имахме да им кажем. Все пак, вероятно и студентите вътре в университета чуваха словата ни, защото озвучението бе достатъчно силно.
 
Недоразумения едно след друго съпътсваха проявата, защото такова е и обществото ни. Първо част от преподавателската колегия в университета скочи срещу знамето, което опънахме над нас, което специално бяхме изработили за 20 април. Причината е, че на него е изобразен кръст-орден за храброст/железен/, а според някои "съвестни" граждани това е нацистки символ и само с национал-социализма се асоциира. Истината е, че този кръст е присъствал в униформата на всички Християнски армии от края на 19-и и началото на 20-и век в Европа, включително в руската армия Освободителка, макар и с различни дизайни и най-вече разлика в краищата на рамената, но най-вече - дизайнът на железния кръст присъства в българската битова и култова символика както преди Христа, така и в ранното среновековие.  Явно демокрадцията бе застрашена от едно знаме.
 
Накрая пък озвучителят, отговарящ за техниката, се изяви като идеологически инспектор и цензор на СУ и на своя глава спря музиката, тъй като зазвуча националистическата група "Бранник" . Това предизвика скандал, а причината да не се превърне в радикален скандал бе, че все пак се намираме в университета. Това беше нагледен пример как всеки идиот от болното ни общество се изявява като защитник на либерализма и "толерантността" , но същите скотове винаги мълчат като гъби, когато някой нападне българщината.
 
Все пак ние не сме нито разочаровани, нито обезверени - много добре знаем, борбата за надигане на Българския дух ще е тежка и жестока. Дори един българин да се замисли и да погледне към корените си след такова мероприятие, то е успешно.
Views: 713 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 5
1 tralala  
0 Spam
dolu fashizma

2 banio  
1 Spam
tralala, tisi absoluten idiot, izmetta na planetata, ti si liceto naz obshtestveniq zadnik, ti si chifut i nishtojestvo, krieshto se zad maloumni termini kato fashizam,ti smrad,razkarai se ot moqta strana, bezrodna gnido,produljavai da se vargalqsh v sobstvenite si laina, jaluk drislio.
SKAPAN DEGENERAT

3 Asgard  
0 Spam
Ei ti mai naitina si tralala ako te barna vodichka she pusnesh cool
Tikava laina samo kat teb samo darvoto go opravq

4 antifashist  
-1 Spam
koga shte go iztriqt toq sait e ? trqbva v nai-skoro vreme da se slu4i nemoje takiva fashisti da se podvizavat v internet prostranstvoto taka svobodno.

5 Asgard  
0 Spam
Mainata vi antifa smyrt za vas iskam da izmrete vragove na choveshkiq rod vie ne ste hora a nishtojestva nqmate pravo i da vi sravnqvam s jivotiski vidove maimunite sa po vishi ot vas !!! biggrin biggrin

Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  April 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive