Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2010 » April » 12 » Полската трагедия и страхът от ревизионизма
3:50 PM
Полската трагедия и страхът от ревизионизма
"Жестоката трагедия с полския президент ще набира все по-голяма скорост в анализите за причините, но неминуемо за Полша и целия свят изниква един единствен образ - "Катинското клане"
 
Случайно ли е, че полският президент загина в самолетна катастрофа вчера, съвсем близо до местността, където е извършено Катинското клане? При това, посещението му в Русия бе свързано точно с полската трагедия от началото на Втората световна война. Полският президент твърдо притискаше Русия не само да признае клането, но и да се извини официално.
 
Катастрофата на полския президентски самолет е предупреждение към всички ревизионисти, които искат да осветлят събитията от Втората световна война. Защото, колкото е близо във времето тази голяма война, толкова по-слабо я познаваме и по-малко си даваме сметка какво всъщност се е случило.
 
Каноничната представа, която учебниците ни натякват за Втората св. война, в общи линии е следната: в края на 30-те, западните демократични сили се опитват да предотвратят войната, обаче не успяват, понеже чудовищните германци искат горещо войната и проявяват неконтролируема агресия срещу целия свят, защото са психично болни и искат да изтрепят половината човечество в газови камери, като междувременно си направят сапун от човешки материал. Човеколюбивият съветски съюз също иска мир, обаче става жертва на хитлеро-фашистката/?/ агресия и неизбежно се намесва във войната, като в последствие освобождава/?/ Европа от зверовете с кафеви ризи.
 
Това е и представата на всеки средностатистически малоумник, който не само е чел учебника по история за 10 клас, но и редовно се образова с филмчетата по "Дискавъри" . Там любознателникът разбира, че нацистите са правели от човешки материал не само сапун, но и шампоан. Това е отделна тема.
 
 
Поляците се стремят не към цялостна ревизия на историята на ВСВ, а към проблематиката, която пряко ги засяга. Най-вече - да се признае официално, че агресор е както Германия, така и СССР. Но от това се страхува целият политически световен елит, зависим от целите на ционистите. Ако официалната историография допусне пробив по един параграф, то може цялата манипулативно-скалъпена история на ВСВ да се срине - това е страхът.
 
Интересното е, че благодарение на германските национал-социалисти, светът научи за Катинското клане, при което 20 000 поляци - офицери и интелигенция, са физически унищожени. Германците са допускали представители на Червения кръст в своите концентрационни лагери, за разлика от червено-армейците. Именно така е документирано Катинското клане - ако не беше германското настъпление срещу СССР, светът нямаше как да разбере за това. Като става въпрос за концентрационните лагери, твърде интересно е как представителите на Червения кръст, които са били редовно допускани в Аушвиц и Бухенвалд, нито веднъж не са подали сигнал, че там се унищожават хора в газови камери. Много просто - за да документираш нещо, то трябва да се случи, но това е друга тема.
 
Категорично няма как да го кажем - но така или иначе, твърдата ревизионистична позиция на полския президент, може да е причина за фаталната самолетна катастрофа.
 
 
 
Views: 637 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 Патриот  
0 Spam
Истината ще възтържествува!

Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  April 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive