Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2009 » October » 22 » Промиват нещастното детско съзнание с турски сериали
7:11 PM
Промиват нещастното детско съзнание с турски сериали
                  "Хлапета се вживяват в ролите на Инджи и Мехмед"
  "Учителките от столичните детски градини пропищяха от сериала "Перла". Заради масовата мания по сапунката малчуганите вече не играят на жмичка и кукли, а на Инджи и Мехмет. Ограничете времето на малчуганите пред телевизора, когато вървят турските сапунки, защото децата живеят във филма, призоваха на родителска среща в столична забавачка, пише Стандарт. Заради горещите любовни сцени между героите в "Перла" момченцата масово нападали с целувки малките госпожици в групите. Момичетата пищели и налитали на бой на кавалерите, а възпитателките се чудели как да озаптят малчуганите. Някои от децата пък били разучили наизуст цели пасажи от сериала и се наричали един друг Нихан и Терък. Най-голямата обида сред малчуганите пък била "Шереф" - по името на плетящата интриги срещу Инджи нейна свeкърва.
Учителската инициатива обаче срещнала твърди противници сред по-възрастните, разказаха пред "Стандарт" родители. Баба, пристигнала на родителската среща, се обявила твърдо в защита на идолите си от комшийската лента. От такива герои като Мехмет и Инджи децата само добро могат да научат, разпалено възразила възрастната жена. "                                         dir.bg
 
  

Безпрецедентното окупиране на телевизионния ефир от турски сериали неминуемо вече дава своите резултати - крехката детска психика е безпощадно атакувана и смачквана ежедневно от към народностна и културна гледна точка. Но как да критикуваме децата, когато собствените им малоумни родители са върли фенове на турския телевизионен бълвоч и перманентно се наслаждават на анадолската помия, която неугледно струи от антибългарския екран. За тези хора няма никакъв проблем, че сериалите са турски, защото те са толерантни и широко скроени космополити, те са граждани на света, те са отворени за новото и различното, те мислят глобално, те поддържат световния мир... и в крайна сметка са идиоти, слуги, чуждопоклонници и роби. Защото да гледаш с часове сериал, от който ти натякват чужда култура, нямаща нищо общо с родната ти, това е признак за комплексарщина и чувство за малоценност- тези жалки и смачкани хора се страхуват да защитят българската култура и българските традиции, защото нямат самоуважение и смятат, че нашата култура е ниска и неразвита, в крайна сметка тези болни изродени личности се срамуват от българския си произход. Едно е да пуснат някаква "обичайна" сапунка от 5 часа, друго е непрестанно и неугледно да облъчват народа в най-гледаното време 8-10 ч. вечерта, когато болшинството е пред екраните на "националните" телевизии. Това е прецедент- досега сапунен сериал не е излъчван в това време, сериалите, които са излъчвани са били от други жанрове. Т.е именно турските "сапуни" се лансират с необикновена стръв и амбиция. Жестоката истина е, че излъчването на тея сериали има предимно политически замисъл, свързан с тоталната турска пропаганда, която от години безпрепятствено залива страната. Над 50% от рекламите за туристически дестинации по медиите и на улицата са свързани с турски курорти, градския транспорт в София е изрисуван с червена боя, върху която пише с двуметрови букви "Турция"(дори трудно разбираш, че става въпрос за реклама на курорт). И всичко това, съчетано с повсеместно изливащата се помия на чалгата. Дори под турско робство народа ни не се е турчеел така, както го прави сега. Какво ли щеше да напише Паисий Хилендарски, ако беше жив. Първо, никога не би приел, че този народ е свободен-очевидно е, че голяма част от "сънародниците" ни са роби, те приемат безкритично една култура, изповядвана от подчовеци, извършвали близо 5 века геноцид над българския народ, и от чиито клещи се измъкнахме с цената на реки от кръв. Но за съвременните идиоти, това не е нищо, те се турчеят без заплахи за бесило, на които дядовците им са устоели.
Views: 795 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  October 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive