Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2014 » December » 1 » Псевдобългарската народопсихология
9:41 PM
Псевдобългарската народопсихология

Хиляди пъти сте чували изрази като "българска работа" и "по нашенски", употребявани в крайно негативен аспект. Съвременните българи имат "самочувствието" на народ, който е съчетал в себе си цяла палитра от отрицателни качества и характеристики. Как е възможно велик народ, побеждавал империи, изпратен с духовна мисия, да се превърне в сбирщина от нихилистично настроени материалисти? Това изглежда непонятно, но при всички случаи, е една от главните цели на вековните ни врагове. 

Някои възприемат като "наши" характерни черти простотията, нихилизма,  чуждопоклонничеството, нагаждачеството. Нормалното агрегатно състояние на действителните Българи е коренно противополжно на сегашното - а именно чест, доблест, достойнство, духовна сила, творчество, водачество. Това са истинските характеристики на българите и те са запечатани в нашата историческа памет, стига да ги потърсим. 

Българи - това не е просто народно наименование, това е духовен ранг, възлагащ им да са водачи на човечеството; ранг на най-достойните, тези, които вървят по пътя на Свръхчовека. Ариец означава преди всичко духовен човек, а болг-ариецът - това е водачът между арийците, този който проправя пътя на Светлината. Това е мисията на българите и изначалният им замисъл, а не някаква легенда или преувеличена притча. 

Контрастът е огромен, виждайки реалността в 21-и век, народ без самоуважение и духовни устои. Bъзможно ли е народ, изпратен с духовна, цивилизационна мисия, да се превърне в оскотяла, невежа тълпа?! Тая загадка дори не е обект на проумяване и размисъл за болшинството люде.

Веднъж се явиха пратеници като Паисий, които да възстановят българската памет. А по-малко от три столетия по-късно, българите отново са заплашени от народностен разпад и пълна загуба на духовно-идеологическата сплав на българизма. И то във века на Интернет и развитите технологии, когато всеки има достъп до огромен обем информация! За това няма оправдание. Това вече е неистов стремеж към саморазрушение с простотия и нихилистична чалга-антикултура. Кой може да помогне на хора, които сами не искат да си помогнат? Кой може да освободи тези, които не ценят свободата?

Ориенталско-турската нравствена нехигиеничност, в съчетание с коминтернcки лъжи извършиха подмяна на традиционната българска народопсихология и ценностна система. Сред българите няма дори адекватна представа кое е традиционно българското, защото то е почти заличено от вековете криволичене по сгрешен цивилизационен път.

Но когато чуеш, че някой се оплаква от "българската работа", трябва да cи с ясната идея, че в простотията и тарикатлъка няма българско - това са паразитни черти.  Да останеш с ясната идея, че Българите от древността учат Европа на Своя цивилизационен модел - свобода и всекиму своето; могъща държава, в която робството не е съществувало. Това е българската народопсихология, останалото е плява, която е нуждно да отвеем. 

 

 

Views: 1466 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  December 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive