Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2010 » November » 14 » Традиционен феномен
9:54 PM
Традиционен феномен
Определено у нас качествените неща не се ценят, особено ако са български/?!/ . Хора, които заменят народната си музика с чалга и театъра с порнография, нямат пречка и да заменят феноменалния Лактобацилус Булгарикус със синтетична данонизирана помия.
 
 "Как развалиха българското кисело мляко. Кое е истинско? "

Оригиналното българско кисело мляко се произвежда от прясното чрез бурно развитие на бактериите lactobacillus bulgaricus (Лактобацилус булгарикус) и streptococcus thermophilus (Стрептококус термофилус). Най общо казано първата бактерия е кисела, а втората е сладка. Киселата вирее и се възпроизвежда само по нашите географски ширини, затова е един от националните символи на България. Тази бактерия създава вкусен и полезен продукт, но и бързо го разваля.
Днешните супермаркети не искат да продават кисело мляко, което се разваля бързо, защото трябва да бракуват количества от него. По тази причина производителите правят продукт, който да трае повече. Колкото по-малко живи бактерии има в киселото мляко, толкова по-голяма е неговата трайност. Ако съотношението между киселата и сладката бактерия е много повече в полза на сладката, това също увеличава срока на годност.

„За съжаление, ние убиваме традиционния български продукт с бактерии Лактобацилус булгарикус, а в същото време ни облъчват с благотворното въздействие на bifidus essensis (Бифидус есенсис) – друга бактерия, дошла отнякъде си. А и каква е гаранцията, че изобщо има живи бактерии Бифидус есенсис в рекламираните продукти, след като същата компания пастьоризира млеката си – тоест, в тях почти няма живи бактерии?”, пита Богомил Николов.
 

Таблица със съдържанието на Лактобацилус булгарикус на 1 г

                                                    http://e-vestnik.bg/5850
 
Оказва се, че "На баба" е на баба им фърчилото, вероятно защото "Данон" го произвежда, а те не могат да преглътнат, че Лакт. Булг. вирее само на българска територия. На всичкото отгоре чуждите млека са и доста по-скъпи, но зомбираното население не се замисля кое е здравословно, а кое дават по телевизията.
Views: 951 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  November 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive