Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2010 » August » 14 » Слава на българската народна музика. За подчовеците - чалга и рап
12:43 PM
Слава на българската народна музика. За подчовеците - чалга и рап

Голяма част от българите забравиха Българската народна музика и я замениха с турски, гръцки, сръбски и т.н. поп-фолк. Но такава новина ме кара да мисля, че откъсването от корените никога не е необратимо:


"Цялото фолклорно войнство беше в Копривщица

В дните между 6 и 8 август градът бе посетен от близо 200 000 души!

Съборът се провежда веднъж на 5 години и на него тази година участваха повече от 12 000 изпълнители на фолкорна музика от всички краища на България и света.

 

 В местността Войводенец, в планината над Копривщица, бяха разположени 7 сцени, на които постоянно се изявяваха деца и възрастни.

 

Други две естради имаше в центъра на града. Покрай подиумите кипяха трескави репетиции, момчета на 7-8 години надуваха гайди, а момичета, облечени като лазаркини, въртяха хора. Най-големият събор за народна музика у нас продължи до 8 август, неделя.

Осемгодишната Вероника от Златица изпяла песента "Денко ле, Дене”  почти разплака Вежди Рашидов.

Културният министър, когото засякохме не с традиционната пура в ръка, а с кебапче, посети Копривщица в 11 ч, на 6 август, за да открие Х национален събор на българското народно творчество. "   bolgari.net


  Само присъствието на рязания негодник-пияница Вежди е замърсило светлото събитие, но важното е, че е имало множество българи, привлечени от българския фолклор.

200 000 са посетили Копривщица за 2 дена - това е повече от обнадеждаващо, че народът ни ще излезе от антикултурната дупка, в която бе наврян от комунисти и демократи.


Държавната машина подпомага всячески чалгата, но не и нашата народна музика, а маловерните глупаци се увличат по оринталската помия без мисъл и разум.


Да си националист, то е да браниш народната култура, развивана хилядолетия. За тея, дето слушат чалга и рап, тяхната работа е " говна и помия" .


Разбира се, музикалната култура е само част от националната такава, но всички те взети заедно, я правят това, което е, или което трябваше да е.

Views: 755 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  August 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive