Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2010 » December » 29 » Созополската местна власт демонстрира педерастия
7:09 PM
Созополската местна власт демонстрира педерастия
Умниците от общинския съвет решили да издигнат 13-метрова статуя на Аполон, която да станела символ на града. Сигурно в Созопол е пълно с кланящи се на Аполон или пък общинският съвет е пълен с кухи лейки.
 
"Епархията се възмути от възраждането на култа към Аполон в Созопол

Намерението на общинската управа в Созопол да издигне 13-метрова статуя на бог Аполон, съществувала в древността, на входа на пристанището в града, беше посрещната на нож от сливенския епархийски съвет.
 
Според владиката и членовете това е антиправославен проект, който ще нанесе непоправими духовни и нравствени вреди на Созопол и неговите жители. Сливенският епархийски съвет призовава православните християни от Созопол да се противопоставят и да не допускат изграждането на статуята

Духовниците посочват също, че Созопол вече 2000 години е традиционно християнски град, населението на който няма нищо общо с древния езически полис Аполония Понтика. Владиката и членовете на съвета дори определят решението на общинския съвет като кощунство спрямо светците - покровители на града.
Сравнението на кмета г-н Рейзи, че с изграждането на статуята на Аполон Созопол ще заприлича на Рио де Женейро и Барселона, е несъстоятелно, защото в цитираните градове има изградени статуи на Христос Спасителя, а не на някакъв езически бог", възмущават се свещениците в предоставеното на медиите изявление. "        dnevnik.bg
 
 
Доста, доста неадекватно е решението на общинския съвет в Созопол. Да сложат плоча до някой археологически обект, свързан с елинизма - би било обяснимо, но да издигнеш 13-метрова статуя-символ на култ към псевдобожество, това наистина е безумие.
 
Само преди няколко месеца в близост до същия Созопол археолози откриха мощи на Св. Йоан Кръстител! Решението за аполонова статуя на кмета Панайот Рейзи и равните нему по идиотизъм общинари, изглежда като злобна реакция срещу евентуалното превръщане на града в православен център.
 
Гаврата е много голяма, ако намерените това лято мощи в действителност са на Йоан Кръстител. Вместо градът да се превърне в своеобразен символ на Предтечата, местната власт издига поганска статуя на елинско хомосексуалистко развратно божество.
 
Много е вероятно решението на общинарите да е резултат от инициатива на "специални" общества, изповядващи нехристиянски култ, които имат и много пари. Такива не липсват.
 
Така или иначе, действията на кметът и общинският съвет в Созопол са нагледен пример за невероятната несъстоятелност, некомпетентност и бездарност на властта у нас, в случая местната. Най-малко, издигайки монумент, всяка власт е длъжна да преценява идиологическата му стойност и културно значение за града и региона. Кметът Рейзи дори сравнил планираната статуя/изключително грозна и несполучлива, както личи от макета/ със статуите на Христос в Рио и Барселона?! Явно освен въпроса за статуята, местните общински кретени са решили и официалното вероизповедание в Созопол да стане култът към Аполон, само че созополчани още не са разбрали.
Views: 539 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  December 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive