Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2011 » January » 3 » Спомени за един от последните български интелектуалци
11:05 PM
Спомени за един от последните български интелектуалци
Дори и след смъртта си, Николай Хайтов е трън в очите на безродническата утайка. Един от синовете му, Александър, припомня защо.

„Баща ми, Николай Хайтов, искаше да отиде в парламента и да избие всички политици предатели, защото бе уверен, че те са виновни за разрухата в България. 

Ясна беше диагнозата му - остра левкемия. Един ден ме викна при себе си. Каза ми: "Сандо, моята се е видяла! Ще взема един пищов и ще ида дето трябва и ще изтрепя колкото мога предатели. Мен достъп не ми отказват никъде. Колкото мога, ще ги избия всичките предатели във властта. Това, което правят, не мога да го издържам повече!" За щастие успях да го разубедя да не прави подобни неща. Но той постоянно се вълнуваше.
 
Не можеше да приеме случващото се със страната ни. То и това непрекъснато притеснение го умори. Само за да ти мине такава идея през главата - да ходиш да избиваш депутатите в парламента, показва колко го е вълнувала съдбата на България" - разказва Александър Хайтов.
"След 10 ноември баща ми написа стотици статии. Никой не искаше да ги публикува, макар че бяха много силни. Събра ги в няколко дебели папки и ги кръсти "Разрухата". Баща ми не спираше да се бори срещу това, което идва. След кръглата маса в началото на 90-те, той много добре знаеше какви ужасни години ни чакат. И знаеше, че такава е преднамерената политика, а не са случайно навързани събития. Това не му даваше мира.
 
Малко хора днес си спомнят, но веднага след 10 ноември правителството на Андрей Луканов покани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм", известен като проектът "Ран и Ът". Програмата бе представена в пленарна зала и гласувана на редовна сесия на НС. Това, което мнозина не знаят, е, че към нея имаше и секретна част. Там се описваше всичко, което предстои и което в действителност се случи - грабежите на прехода, ужасната безработица, изтичането на мозъци, проблемите със здравеопазването, корупцията. Всичко! Баща ми успя да се добере до секретната част на програмата, даде му я Андрей Луканов. В момента, в който баща ми я прочете, се поболя. След това често казваше, че това, което се случва, не е случайно, а предопределено от програмата "Ран и Ът", продължава Александър Хайтов. "
 
 
 
Да си български интелетуалец не е просто да си много ерудиран, начетен и знаещ, а да използваш цялата си интелектуална, духовна и физическа сила за добруването на България, за защита и утвърждаване на истината и за постигане на националните идеали. Другите са просто начетени слуги и печалбари, предатели, използващи знанията и потенциала си за чужди интереси.
 
Николай Хайтов има много противници, по форумите също е пълно със злостни нападки срещу писателя. Кой го напада? От къде идват хулите? - Всички тези антихайтовисти са дребни душици, озлобени от фактът, че е имало български интелектуалец, който не се е влияел от позицията на властта и силните на деня. Българин, предпочел истината и родолюбието пред раболепието и облагите.
 
Най-големите противници на Хайтов са най-отявлени безродници, мишки и въртиопашковци - това е истината. Николай Хайтов разваляше рахатлъка и на комунисти и на демократи, затова им бе трън в очите, тъй като разобличаваше антибългарската им продажническа същност.
 
 
Разни палячовци наричат Хайтов ту "комунист" , ту "краен националист" . Без да осмислят факта, че Хайтов се опълчи на цялата безродническа шайка комунистически псевдонаучни подлоги, за да защити истината за гроба на Левски. След 1989г. бе един от малкото, които говореха истината за "прехода" открито и без заобикалки - хаосът, разрухата и ограбването са предваритено планирани и стимулирани процеси.
 
Views: 644 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  January 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive