Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2012 » September » 24 » Сръбската леш все още вони
9:14 PM
Сръбската леш все още вони
Вдъхновителят на мерзавата кочина, наречена Югославия - Сърбия, все още напомня за себе си, най-вече с антибългарските си прояви. Какво ли не сме направили за 150 години да покажем, че сме приятелски към сърбите, а от тях срещаме единствено подлост, лицемерие и омраза. За позор на някои "националисти" у нас, все още има елементи-сърбомани, които отказват да се поучават от историята и обективно да признаят, че със сърбите е невъзможен никакъв съюз. Да се чуди човек как това племе с измислена и крадена история, чиято столица е основана от България, е съчетало с помиярщината си империалистична грандомания. И разните псевдо-националисти да не ни приписват шовинизъм, тъй като той винаги е бил присъщ на съседните ни държави, но не и на нас.

"Сръбски съд глоби шефа на българския център в Босилeград с 1000 евро
Съдът във Враня /Сърбия/ осъдил шефа на културно-информационния център /КИЦ/ на българите в Босилеград Иван Николов /52/, съобщи той самият в понеделник.

Николов трябва да плати 4 глоби от 112 000 динара /около 1000 евро/ е постановил съдебният състав. Едната присъда е защото на националния ни празник 3 март 2011 г. от 9,30 до 19,30 ч. на балкона на сградата на КИЦ-а сънародниците ни държали българския трикольор. Нямало го поставен до него обаче сръбския флаг, което е в нарушение на правилата за използване на националните символи на страната, мотивирал се съдът.

На 7 ноември 2010 г. по повод Деня на Западните покрайнини в КИЦ-а имало промоция на книгата "Железният полк" на кюстендилския историк Тодор Димитров. Тогава властите в Босилеград се хванали за изискването, че  за подобни срещи се иска разрешенвие 48 часа предварително - по закона за публичните събрания. КИЦ "Босилеград" не е провеждал никакво публично събрание и не е имало нужда да подава заявка в полицейското управление. Промоцията на "Железният полк" се проведе в затворено помещение, в един салон, дойдоха около 40 посетители и представители на медиите. Присъдите са напълно неоснователни", възмущават се сънародниците ни.

Полицейското управление в Босилеград не за първи път злоупотребява с правомощията си и изпълнява политически поръчки на управляващите в Сърбия срещу българските организации в Западните покрайнини и българското малцинство, негодуват оттатък границата.

Иван Николов, който е дипломиран юрист и е шеф на КИЦ-а от основаването му преди 12 години, ще обжалва на втора инстанция - висшия съд по нарушенията в Ниш. До тази инстанция се е обърнал и лидерът на Демократичния съюз на българите в Босилеград Драголюб Иванчов /48/.

Той, както "Труд" писа, бе осъден по подобен повод - не сложил сръбското знаме до българското на паметника на Васил Левски в Босилеград. Изискването било по "закон за употребата на герба, знамето и химна на СФРЮ и за използването на образа, името и делото на Йосип Броз Тито". Това на практика е недействителен закон на несъществуваща вече държава, казват активистите на Демократичния съюз на българите.

Глобата за Иванчов е 500 евро."   trud.bg


Views: 574 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  September 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive