Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2010 » February » 19 » Съвременното ни общество - гавра с делото на Апостола
6:40 PM
Съвременното ни общество - гавра с делото на Апостола

"Чисто народният българин, който е разбрал и вижда мъките и неволите на милия ни народ, който е усетил вече в сърцето си всекидневните и кървави сълзи на нашите обезчестени майки, братя и сестри от тиранина, то за него няма страх, няма никакви извинения, а смъртта му е самата утеха и душеспасение. [Тази] смърт заслужава гореречената ни слава от българския народ. Инак [ако той не действува по този начин] той не е българин, не е християнин, не е човек. Следователно нему смърт, смърт и смърт. "
 Из писмото на Левски до орханийци-29.01.1872
 
Чествания и пак чествания-знаят ли честващите какво изобщо честват или всичко е навик и машинална церемония с белези на дебилизъм?
Ако запитаме повечето българи какво е за тях Васил Левски и неговото дело, ще ни отговорят, че той е велик българин и родолюбец, жертвал живота си за свободата на народа и т.н. Обаче какво прави съвременното общество с делото на Левски и всички славни родолюбци? -Вероломно и престъпнически ги потъпква и хвърля в нищета и забрава!
 
Защото да поднесеш цветя на определена дата, а през останалото време от годината да си скот и дебил, това е лицемерие и подигравка. Няма какво да се залъгваме, за повечето ни сънародници родолюбието е старомодно и ненужно явление, много от тях се мислят за космополити, без родина, без родови ценности, без национално самочувствие. Те са безумци, защото забравят, че човек без родина е дърво без корен, вечно обречен да служи на чужденци и да подтиска гордостта си, докато окончателно не се превърне в скот, без мисъл и чувства.
 
Всъщност, така нареченият ни "елит" е отражение на духовното падение на цялата нация. Нека си припомним, че президента ни бе избран основно с гласовете на цигани и турци, а в същото време лицемерно ни говори, че завета на Левски е за равноправие между народите. За равноправие е, обаче по българските закони.
 
Елитът ни е една корумпирана сган, която заслепена от егоизъм работи за външни сили, целящи народностното ни унищожение и ликвидиране на българската самобитност и култура.  Но този елит е отражение, както казахме, на цялостното ни национално падение. Към настоящия момент у нас няма признаци за наличие на народ-на негово място се е настанила една егоистична примитивна тълпа, готова и брата си да продаде заради печалбата, хората сякаш загубиха чувството си на дълг към родината, има само стремеж за личностна изгода. А това е катастрофална тенденция-за да оцелява нацията и да търпи развитие, е нужно хората, българите, да си помагат.
 
Българите трябва да се запитат: уважават ли Левски, Ботев, Раковски и тяхното дело? Защото да ги уважаваш не значи да поднасяш цветя, а да тачиш българщината и да работиш за запазване и укрепване на българския дух. Съвременното ни общество загърби българската култура-хората не слушат българска музика, а някаква ориенталска помия, нямаща нищо общо с корените им, дори напротив, крайно враждебна е към тях. А именно енергичното развитие на типично българската родна култура бе в основата на Освобождението ни. Следователно, който ни казва, че трябва да оставим българската култура и да мислим като "граждани на света", такъв човек работи за нашето заличаване и поробване.
 
Тежко е да вижда човек, че делото на свръхчовек като Васил Левски, е захвърлено на произвола. Обществото има остра нужда от превъзпитание-необходимо е да проумее, че идеите и завета на Апостола са не просто исторически факти и минало, а един динамичен процес, който трябва да бъде продължен.
Views: 686 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  February 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive