Welcome Guest

Our poll

Rate the site
Total of answers: 98

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2011 » March » 8 » Търпението към правозащитниците е на изчерпване
1:22 PM
Търпението към правозащитниците е на изчерпване
Определено се изчерпва, но заедно с него се изчерпват и шансовете на явлението "български народ" да оцелее и времето му за действие. Циганският проблем, като най-очеваден, отрезвява все повече глави, но въпросът е какво ще се прави сега и веднага. Ясно е, че разрастването на този проблем е "висша" самоцел на абсолютно всички Правозащитни организации. Който все още смята, че техните истински мотиви са защитата на нечии права, очевидно има критично занижен интелектуален капацитет, неотговарящ за нормалния човешки индивид.
 
Не толкова защитата на нечии човешки права, а прегазването на българските такива. Ясно е, че това е действителната цел на до болка известните фондации и "сдружения" от типа "Не на расизма!" Бре, колко възвишено звучи това некане на расизма! Колко ли изветрели умове е примамило! Само че тези хуманни организацци, до една са върли подстрекатели на циганския расизъм и радетели за ненаказуемост на етническата престъпност.
 
Все повече хора негодуват срещу циганизацията страната и културата ни. Но разумните хора трябва да фокусират вниманието си не просто върху циганския проблем, а върху неговите архитекти - радетелите за толерантност и равноправие, във всичките им форми - партии, фондации, директно външно вмешателство като това на свръхнаглият американски посланик Уорлик, масонски организации, които въпреки мъглявите си и прикрити цели, често поучават властта какво да прави със своите декларации против "проявите на национализъм" .
 
Времето изтича, дами и господа! Толерантността е нашето нещастие, а търпението - най-лошият порок. Защо ли? Защото след време, когато детето ви /ако някога имате такова в шибания си живот/ попита "Защо живеем в циганска държава?!" , ще трябва да му отговорите "Защото сме толерантни и търпеливи" , а то с детската си проницателност ще отвърне "Тейко, ние сме идиоти!!!" .
 
 
 
Възмутително ли е това или просто една възмутителна истина, поднесена по недобронамерен начин, но все пак истина:
 
"Скандален филм, излъчен по Би Би Си, представи България като циганска държава. Автор е британският журналист Майкъл Пейлин. Неговата "снимка" на страната ни разбуни духовете у нас и в чужбина.

България е известна най-вече с това, че тук живеят много цигани, пише в материала, цитиран от БНР.
Ето какво още гласи статията на Пейлин:
В тази страна те са около половината от населението. Това казва авторът на филма "Източна наслада". Пловдив директно е наречен "циганския град", защото тук живеят най-много цигани у нас. И въпреки че Майкъл Пейлин снима и амфитеатъра в Пловдив, кадрите въобще не влизат във филма. Нито пък Перперикон, който е единственият подбран археологически обект. Затова и професор Николай Овчаров първи реагира на това.

Право на всеки автор е да си направи както иска филма, но все пак беше чудно защо във филма не влязоха тези толкова важни и емблематични български паметници. И въобще не се говореше за българската култура, а единствено за циганска държава. Точно такива бяха думите, каза професор Овчаров.

Филмът е част от поредицата "Новата Европа" и още преди години предизвика общественото мнение с не особено лицеприятното представяне на страната ни в чужбина. "             actualno.com
Views: 518 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive