Welcome Guest

Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 179

Block title

Block title

Block title

Statistics























































































 
Home » 2013 » January » 7 » Защо няма творци и революционери
1:49 PM
Защо няма творци и революционери
България има крайна нужда от две неща - идеологическо озаряване и национална революция. За да се случи това са нужни хора с творческа енергия и голям идеологически потенциал. Такива не се виждат за момента - някои и да осъзнават горното, не знаят пътя към него. Защо няма хора, които да изградят съвременната българска идеология?

Много фактори влияят, за да няма истински български творци и идеолози в 21 век. Главният изглежда е технологичното оскотяване - т.е. човекът се превръща в скот заради това, което уж е прогрес - телевизия, компютри, интернет, игри и пр. Неслучайно повечето националисти следват стари шаблони и лозунги, които на моменти са неадекватни и не отговарят на ситуацията - понеже нямаме съвременни идеолози, ползваме старите трудове, но те не стигат. Например копирането на пропагандна дейност от 30-те години на 20 век, разпространявана от тогавашните ратници, легиони и тем подобни - това определено е неадекватно поведение на днешните родолюбци. Но сега сред родолюбците няма творческа енергия.

Българската национална идея не е претърпяла развитие в правилна насока от Освобождението насам, а след 1944 г. дори тази идея бе обявена извън закона, камо ли да има истински идеолози, макар и най-добрите идеолози да се явяват в условия на нелегалност. След Раковски, Каравелов, Ботев и Левски, идеологията ни спря своето развитие и просто попиваше чуждите идейни течения, заместващи българското родолюбие с далечни и несъвместими разбирания за национализъм. Някои ще възразят, че Ботев и Левски са повлияни на моменти именно от чужди идейни течения. Истинита е, че такива влияния е имало, но и двамата винаги са се връщали на главната си идеологическа основа  - "Дайте на българите да се управляват по български, и ще видите колко бързо ще си стъпят на краката". По-важното е, че те изградиха тогавашната практическа идеология на България по пътя към революцията. 

А сега сред родолюбците няма творческа енергия. Оставяме се да ни ограбват с най-елементарни неща - чрез технологическия прогрес. Замислете се колко време на ден губи човек от нас в безполезни неща - гледане на тъпи тв предавания, ровене в кретенски сайтове, компютърни игри, висене в кафенета и пр. и пр. Разбира се, всичко това може да е полезно, но ако човек умее да го използва. Интернет е пропагандно средство, но и може да увлича ненужно и да вреди на личностния потенциал. Резултатът го виждаме - днес нямаме истински идеолози, които да насочат българската родолюбива енергия в правилна насока. А ни е нужно всичко - идеолози, поети, писатели, бойци... Влакът не само е без локомотив, липсват и релси. 

А разпилее ли се революционната енергия, доколкото я има, в лъжовни идеи, няма връщане - затова и населението на България изглежда безсилно пред грабителската върхушка, която ни управлява. Енергия се хаби срещу отделни партии, срещу цензурата в интернет, срещу футболни клубове и подобни безумия. А енергията ни трябва да се насочи срещу истинските врагове - структурите на ДС, които се вляха в партиите и ДАНС, масонските ложи, които окупираха обществените "върхове" и поставиха свои хора на всички ръководни постове; от РПУ-та до фабрики за цървули. И разбира се, срещу всеки опит за налагане на интернационални ценности - чуждопоклонничества, било то западни или източни, комунизъм, капитализъм, както и чужди фалшиви форми на национализъм.

Има опасна тенденция ролята на "модерни революционери" да се окупира именно от интернационални герои от типа на "Анонимните" в интернет - може и да имат полезни инициативи, но е недопустимо един истински българин да се асоциира идеологически с подобно неясно движение. Това може да е средство за глобална борба, но само ако служи на нашата чисто Българска идеология. Разбира се, правдата и честта имат еднаква стойност за цялото човечество, но ние можем да сме полезни на света, само ако освободим и изградим на тези принципи нашата свободна Нова България.
Views: 729 | Added by: Voisil | Rating: 5.0/5
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  January 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive