Our poll

По какъв начин ще се възроди България?
Total of answers: 177

Block title

Block title

Block title

Statistics 
Home » 2010 » June » 19 » Декларация срещу престъпните действия на полиция и прокуратура
2:41 PM
Декларация срещу престъпните действия на полиция и прокуратура
Софийски градски съд остави в ареста 6-имата невинни, обвинени за побой в трамвай 20. Само преди 2 дни оправдани по всички обвинения бяха две знакови криминални фигури - братята Маргини. Чаткате ли кои са враговете на властта? - Това не е организираната престъпност, а хората, на които им пука за държава и нация. И най-лошото е, че под натиска на българофобската машина, оскотялата тълпа също възприема за врагове българите, които са открито срещу зомбирането и нихилизма.
 
 
Декларация на свободните националисти/ Национална съпротива/
 
Обръщаме се към горепосочените институции и цялата общественост по повод задържането и обвинението срещу невинни лица, нарочени за извършители на побой срещу група младежи на 6 юни т.г. в трамвай 20. От страна на медиите и определени организации еднозначно се лансира версията, че нападението е извършено от младежи, свързани с Национална съпротива. Това движение се заклеймява манипулативно от някои медии като организация за извършване на побои и терор. Затова е необходимо да поясним, че Национална съпротива не е организация, а обобщаващо название на младежите с националистическо и родолюбиво мислене. Следователно медийните атаки срещу Национална съпротива са всъщност целенасочена кампания срещу родолюбието и национализма, като за повод е използван инцидента от 6 юни, когато пострадалите са младежи с крайно-леви убеждения. Припомняме, че "Национална съпротива е неформална организация, без лидери и членска маса, която обединява български патриоти и националисти работещи за добруването и напредъка на БЪЛГАРЩИНАТА! Национална Съпротива отрича делението на футболен, градски,квартален и др.принцип! За нас като първа и единствена точка стои България!”
 
Младежите, които бяха задържани от полицията, се намират в ареста вече втора седмица, и все по-очевиден става факта, че в случая се търсят изкупителни жертви, за да се задоволи интереса на определени кръгове и да се отчете дейност на изпълнителната и съдебната власт. Трябва да се подчертае, че шестимата обвиняеми са задържани по домовете им, предварително нарочени за предполагаеми извършители, на базата на догадки и безразборни показания от страна на потърпевшите, които пред полицията са посочили за извършители всички лица, на които по един или друг начин знаят имената и които явно не споделят крайно-левите им политически възгледи.
 
Един бегъл поглед върху задържаните, ще докаже, че те са събирани на произволен принцип, на полицейско-произволен принцип. Матея Пенев страда от астма и трудно би извършил "дръзко нападение с метални пръти”, особено ако е с маска, която допълнително би му затруднила дишането. Емил Алексиев е бил в дома си сред семейството си, тъй като му е предстоял държавен изпит за завършване на висшето му образование и е учил за него. Един от задържаните е Марио Макуси, чиито баща е палестинец, синът му е обвинен за нападение над хора, защитаващи интересите на чужденците тук. Има и свидетели, които казват къде е бил задържаният по това време. Димитър Лазаров вечерта преди нападението, за което е задържан, е бил на рожден ден с много хора, които могат да потвърдят до кога са стояли и ставало ли е дума за подобен род "добре организирани и планувани атака”. По време на самото нападение е бил вкъщи, при своя брат и майка. Росен Кънев е бил до късно вечерта събота срещу неделя на забава с приятели и баща му го е събудил към 14 часа в неделя. За Васил Павлов, наричан от медиите Шопа, също има свидетели, които могат да потвърдят къде е бил. Показаните днес ДНК експертизикатегорично отричат ДНК материала, взет от обвиняемите да съвпада с ДНК материала, събран от местопрестъплението.
 
С това открито писмо призоваваме институциите да не се поддават на натиска на определени кръгове и организации, които с декларации и пресконференции се опитват да влияят на следствието и съда, за да бъдат осъдени невинни лица. Визираме протестите на анархистични организации, както и самоопределящите се като правозащитни организации – Хелзински комитет, „Прелом” и др. , известни с това, че защитават всичко, което се явява враждебно и агресивно към българите и българщината.
 
Нужно е да отчетем и лицемерието на анархистичните леви организации, които организират протести и пресконференции, с цел да притиснат следствието и съда. Те самите открито изповядват идеология, свързана с кръвопролитие и терор, а сега говорят за демокрация и човешки права. Известно е, че една крайно-лява организация открито призова за насилие и терор над националисти и патриоти – това се случи на пресконференция в Пловдив през миналата година. От организаторите на пресконфренцията, явили се с маски и качулки пред медиите, не бе потърсена никаква отговорност, което ние не приемаме за нормално в една държава, която се стреми към осигуряване на ред и законност за обществото. Считаме, че истинските подбудители и инспиратори на физически сблъсъци като този от 6 юни, са именно тези крайно-леви организации, открито говорещи за насилие и терор над свои опоненти и които присъстват и подкрепят сбирки и действия на отречени от цял свят, обявени за терористични организации и сдружения.
 
Съдебната и изпълнителна власт се стремят да изглеждат ефективни и това е разбираемо, но нека за целта не се използват изкупителни жертви. Ние, като нормални граждани, призоваваме органите на реда и съдебната власт да си свършат работата обективно. Заради безсилието и некомпетентността на МВР, 6 млади момчета се съсипват в ареста, съсипват здравето и психиката си, съсипват се и близките им. Ние, като част от обществото изразяваме подкрепата си към несправедливо задържаните момчета, част от бъдещето на нашата Родина. Изразяваме подкрепа и към близките на задържаните, които днес не сдържаха сълзите по децата си.
 
Свобода за невинните!
 
Г-Н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ Г-Н НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ
МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ Г-Н БОРИС ВЕЛЧЕВ
ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС Г-Н ДРАГОМИР ПЕТРОВ
ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ «МИГРАЦИЯ», МВР Г-Н ГИНЬО ГАНЕВ
ОМБУДСМАН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н КЕМАЛ ЕЮБ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ Г-Н ГЕОРГИ КОЛЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ И СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЕВРОПА
TНЕ ORANISATION FOR SECURITY AND CO-OPERATION IN EUROPE БЮРО ЗА ДЕМОКРАТИЧНИ ИНСТИТУЦИИ И ЧОВЕШКИ ПРАВА, ВАРШАВА
OFFICE FOR DEMOCRATIC INSTITUTIONS AND HUMAN RIGHTS ЕВРОПЕЙСКА АГЕНЦИЯ ЗА ОСНОВНИТЕ ПРАВА
EUROPEAN UNION AGENCY FOR FUNDAMENTAL RIGHTS (FRA) ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ СРЕЩУ РАСИЗМА И НЕТОЛЕРАНТНОСТТА
EUROPEAN COMMISSION AGAINST RACISM AND INTOLERANCE (ECRI)
 
 
Views: 562 | Added by: Voisil | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
All emoticons
Code *:

Log In

Login:
Password:

Block title

Block content

Block title

«  June 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Site friends

  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Entries archive